חיפוש באתר

מדריך – כל מה שצריך לדעת לפני שמגיעים ליוון

ריכזנו לכם בעמוד אחד סדרה של נושאים שחייבים לדעת לפני שמזמינים טיול ליוון. בנושאים: שפה, מטבע, טיסות, אשרות, אוכל יווני, תרבות, רכב ועוד

יוון היא אחד מיעדי הטיול הכי אהובים באירופה, שילוב מושלם של נופש, אטרקציות, אתרים היסטוריים ונופים משגעים. המון תיירים מגיעים ליוון כל השנה, מטיולי ערים בחורף המתון של אתונה וטיולי אביב במטאורה ועד הפיק של הקיץ, בו איי יוון הופכים להיות יעד החופשה מספר 1 באגן הים התיכון.

האי סימי
האי סימי באיים הדדוקנסיים

 

מה עושים ביוון? – סוגי טיולים

נופש – מתחילת יוני ועד ספטמבר, אלפי מלונות נופש וריזורטים פועלים באיי יוון הגדולים והקטנים, בחופי הפלופונסוס ובחלקידיקי. הנופש ביוון משלב בטן-גב על חופים חוליים מושלמים ושפע של אטרקציות כגון פארקי מים וטיולי טבע. ביוון ריזורטים של הכל כלול, מלונות נופש פרטיים קטנים, דירות להשכרה ליד החוף ועוד.

טיול עירוני – אתונה וסלוניקי הן שתי ערים אטרקטיביות מאוד לטיול עירוני. עדיף לטייל בהן באביב ובחורף, אז מזג האוויר קריר עד נעים.

רוד טריפ – טיולי טבע ואתרים ביוון – ביוון המון אתרים מרתקים במרחב הכפרי. משפע בלתי נתפס של אתרים ארכיאולוגיים כגון מיקנה, קורינתוס, ארגוס, דלפי, אולימפיה, פלה ועוד ועד הפלא המטורף של מטאורה, המנזרים התלויים על מצוקים. במרחב הכפרי ביוון המון מסלולים מרתקים בפלופונסוס, בכרתים ובצפון יוון.

 

איפה לטייל ביוון?

אתונה – הבירה המיתולוגית של יוון, שילוב של אתרים ארכיאולוגיים חשובים ואווירה עירונית ייחודית.

איי יוון – בעיקר נופש וטילי חופים מיוחדים. איי יוון הפופולאריים לנופש הם כרתים, רודוס, סנטוריני, קוס, זקינתוס, פארוס, מילוס, קפלוניה, לפקדה, קורפו, סקיאתוס, לסבוס ועוד.

צפון יוון – טיולי רוד טריפ בקסטוריה, מטאורה, הכפרים הזגוריים, חצי האי חלקידיקי (בעיקר נופש). בירת הצפון סלוניקי היא עיר גדולה עם אוכל משובח והמון בילויים בקזינו וחיי לילה תוססים.

דרום יוון – טיולי רוד טריפ לאתרים ארכיאולוגיים חשובים כמיקנה, ספרטה, אולימפיה ועוד. בדרום גם אפשרויות נופש בקוסטה נווארינו וטיול בערי מצודות יפות כגון מונמבסיה ומיסטראס.

האודאון של הרודס אטיקוס לרגלי האקרופוליס
האודאון של הרודס אטיקוס לרגלי האקרופוליס

 

אשרות כניסה

נכון להיום לאזרחים ישראלים אין צורך בקבלת ויזה על מנת להיכנס ליוון. 

בקרוב (יש מצב שגם לא) תחל לפעול מערכת ETIAS של האיחוד האירופאי שמטיילים ישראלים (או כל מי שאינו אזרח של האיחוד האירופאי או של מדינות אמנת שנגן), יהיה מחוייב להירשם לה און ליין ולשלם סכום מסויים.

 

מטבע ביוון ואיך משלמים

המטבע בו משתמשים ביוון הוא המטבע האירופאי היורו או האירו. המטבע הכלל אירופאי החליף את הדרכמה הותיקה בשנת 2001.

  • התשלום ביוון הוא באירו Euro או EUR. הסימול של האירו הוא €
  • האירו מתחלק למאה יורו סנט euro cent (המונח הרומי לחלקי מאה)
  • ישנן מטבעות של סנט, 2 סנט, 5 סנט, 10 סנט, חצי אירו, אירו בודד ושני אירו. צד אחד של המטבעות הוא קבוע ומסמל את האיחוד האירופאי. הצד השני מוטבע ע"י המדינות השונות ויש בו סמלים לאומיים. מטבע השני אירו משמש בעיקר לציון אירועים מיוחדים של המדינות
  • ישנם שטרות של 5 אירו, 10 אירו, 20 אירו, 50 אירו, 100 אירו, 200 אירו ו-500 אירו. עיקר השימוש במזומן הוא בשטרות עד 100 אירו. שטרות ה-200 וה-500 די נדירים ויש מקומות רבים (בעיקר עסקים קטנים) שממש יסרבו לקבל אותם מחשש לזיוף
  • שיעור המע"מ ביוון הוא גבוה ועומד נכון להיום על 24 אחוז. יש מגוון מוצרים שפטורים ממס. למי שאינו אזרח האיחוד האירופאי ניתן לקבל החזר מע"מ על מוצרים ששוויים 50 אירו ומעלה
  • ניתן לקבל החזר מע"מ על מוצרים בלבד (לא שירותים, רכב או מסעדות) שאתם לוקחים איתכם באריזה המקורית שלהם (סגורים) ושעלותם 50 אירו או יותר בקבלה אחת (לא צירוף של כמה מוצרים)
  • תזכרו להקדים מעט לנמל התעופה על מנת לקבל את חתימת פקיד המכס ולהגיש את בקשת ההחזר
ריזורט הכל כלול ברודוס
ריזורט הכל כלול ברודוס

 

עלויות טיול ביוון

בשורה העליונה – יוון היא אינה ארץ יקרה במונחים אירופאים (ויקרה להחריד יחסית לשכנתה הצמודה טורקיה).

עלויות הטיול ביוון קשורות באופן ישיר לרמת הטיול והתקציב הזמין. אפשר להזמין ביוון ריזורטים יוקרתיים מאוד באוגוסט שעלותם גבוהה מאוד ואפשר גם לשכור דירות על החוף בלוקיישנים פחות יוקרתיים ולשלם מחיר הגון ביותר. היתרון הגדול ביוון שיש בה מגוון איכותי לכל כיס.

עלויות כלליות ביוון:

  • עלות לינה לזוג או משפחה – בין 40 אירו ללילה (דירה / מלון 3 כוכבים באוף סיזן) ל-200 אירו + (ריזורטים לנופש). עלות ממוצעת ללילה לינה ביוון הוא סביב ה-120 אירו (עלות הלינה ביוון, יחסית לישראל, משתלמת ביותר)
  • השכרת רכב – סביב 80 אירו ליום לרכב נוח למשפחה, תלוי בתקופת ההשכרה (שיא הקיץ או לא), בגודל הרכב והרמה
  • ארוחה במסעדה סטנדרטית – סביב ה-40 אירו למשפחה
  • אתרים ואטרקציות – אתרים מבוקשים כגון האקרופוליס עולים סביב העשרים אירו (יש מגוון של הנחות לסטודנטים ולבני פחות 25). יש אתרים ואטרקציות בחינם אבל העלות הממוצעת לכניסה לאתרים ביוון היא סביב ה-10 אירו

בשורה התחתונה – בשקלול כלל העלויות, הטיול ביוון הוא ככל הנראה הכי משתלם מבחינת עלות הטיסות, הלינה, הקניות, האוכל, הרמה הכללית ואיכות השירותים מבין מגוון היעדים שבים התיכון. 

 

שקעים וחשמל

השקעים ביוון דומים לשקעים בישראל (מסוג C) ויש גם שקעים מסוג F, שמתאימים גם כן לתקעים מישראל, אלא אם מדובר בראש תקע גדול ואז צריך מתאם. התדר בשקעים ביוון הוא של 50 הרץ והמתח הוא של 230 (כמו בישראל).

שקע סוג C
שקע סוג C

 

מה השעה ביוון? – איזור זמן ושעות חורף / קיץ

איזור הזמן ביוון הוא כמו בישראל – GMT + 2.

ביוון נהוג להזיז את שעות החורף ביום ראשון האחרון של חודש אוקטובר ולעבור לשעות קיץ ביום הראשון האחרון של חודש מרס.

 

מפה של יוון

 

טיסות ליוון

  • טיסה ישירה מישראל ליוון אורכת בין שעה וחצי (רודוס) לשעתיים וחצי (סלוניקי), תלוי איפה תבחרו לנחות
  • בכל יום ממריאות כמה טיסות ישירות מישראל ליוון
  • טיסות סדירות לאתונה וסלוניקי ממריאות כל יום במשך כל השנה
  • בחודשי הקיץ נוספות עשרות רבות של טיסות (לואו-קוסט וצ'רטר) ישירות לנמלי התעופה של איי יוון
  • בשנים האחרונות התגבר מערך הטיסות של חברות הלואו-קוסט לשדות מרכזיים ומשניים בכל רחבי יוון, מה שהוזיל את מחירי כרטיסי הטיסה בצורה משמעותית
  • ביוון יותר משלושים שדות תעופה לטיסות בינלאומיות ופנימיות. מערך מוגבר זה נותן גישה נוחה לכל פינה ביוון עם דגש על האיים
  • ניתן בקלות למצוא טיסה עם טרנספר (בעיקר דרך קפריסין או בטיסות פנימיות מאתונה וסלוניקי) לכל פינה ביוון

לכל המידע על טיסות ליוון, הקליקו כאן…

לכל היעדים עם טיסות ישירות ביוון, הקליקו כאן…

למציאת טיסה ליוון במחירים אטרקטיביים, הקליקו כאן…

חוף איוס סטפאנוס במפרץ קפלוס בקוס
חוף איוס סטפאנוס במפרץ קפלוס בקוס

 

השכרת רכב ונהיגה ביוון

  • מלבד באתונה, ביוון התחבורה הציבורית אינה מיטבית ויש צורך לשכור רכב על מנת לטייל בחלקי הארץ השונים, גם ביבשת וגם באיים.
  • עדיף לא לשכור רכב במהלך שהותכם באתונה, אלא לאסוף את הרכב רק ביציאה מהעיר ולהחזירו לפני שאתם נכנסים למרכז העיר עצמה.
  • כשאתם משווים בין הצעות שונות – השוו את המחיר של כלל החבילה  – גם הרכב עצמו, אבל גם עם כל התוספות כמו ביטוחים, נהג נוסף, ק"מ לא מוגבל וכד'.
  • בעת ההזמנה  אם ובמקרה אתם מתכוונים לצאת מגבולות יוון עם הרכב, עדכנו את חברת ההשכרה. גם אם אתם לא בטוחים – עדיין תציינו כמה מדינות סמוכות (למשל בולגריה, מקדוניה הצפונית ואלבניה). זה לא יעלה עולה כסף ברוב המקרים (גג 15 אירו), ולפעמים אחר כך שוכחים וזה חשוב לביטוחים.
  • רישיון נהיגה בינלאומי – הכינו מראש גם רישיון נהיגה בינלאומי מודפס. ניתן להוציא באחד מסניפי ממסי ובחנויות אופטיקה מורשות.
  • כרטיס אשראי בינלאומי – נהג הרכב השכור המיועד חייב לשאת עליו גם כרטיס אשראי בינלאומי (כלומר שפתוח לשימוש בחו"ל), עדיף כרטיס שעל שמו. זה ממש קריטי להשכרה ולא מעט נוסעים נתקעו בלי אפשרות לאסוף את הרכב בגלל שלא מילאו את ההנחיה הזו! (ההזמנה עצמה יכולה להתבצע גם על כרטיס אשראי אחר אך חבל להסתבך ועדיף על שם הנהג).
  • הורידו מהארץ אפליקציות ניווט לטלפון (או מכשיר GPS) – אבל רק כאלו שמאפשרות ניווט ללא חיבור אינטרנט קבוע (הנה כמה המלצות…), זה יחסוך לכם שעות של טעויות וחיפוש במפות. אם אין לכם אפשרות אז תוכלו לשכור GPS מחברת ההשכרה אבל זה יקר מאוד ולא תמיד זמין, ולרוב כבר מגיע Built in בתוך הרכב ללא תשלום.
    כמובן שניווט עם אפליקציית ניווט בזמן אמת תמיד עדיף אבל היא תפעל רק אם רכשתם חבילה או כרטיס סים / eSIM ליוון…
    אם מסתמכים על מכשיר פרטי – זכרו להתקין את מפת יוון + את המדינות השכנות לה בארץ עוד לפני הטיסה, ובכל מקרה מומלץ לקנות מפת כבישים טובה מנייר שתהיה לגיבוי.

לכל המידע והטיפים על השכרת רכב ביוון (פלוס דילים והנחות בחברות השכרה שונות), הקליקו כאן…

 

השפה היוונית

השפה היוונית של היום מבוססת על הדיאלקטים של יוון העתיקה. יוון העתיקה צמחה על בסיס הדיאלקטים של השבטים היונים, הדוריים והאיוליים, אבל בעיקר על בסיס היוונית האטית, הדיאלקט העתיק שהיה מדובר באתונה הקלאסית.

השפה היוונית מבוססת על האלפבת האטי שהושפע מהפיניקי. האלפא, בתא, גמא דלתא… הם הכתב שמשתמשים בו כיום ביוון.

האלפבית היווני
האלפבית היווני

 

איפה ומתי לטייל ביוון? – לפי עונות ומזג האוויר

יוון היא לא ארץ גדולה, אך יש בה איזורי אקלים מגוונים המאפשרים המון סוגים שונים של טיולים.

הקיץ ביוון מתחלק בעיקר בין אופציות לנופש באיי יוון ובחופים האטרקטיביים ביבשת ואופציות של טיול הררי נעים בכפרים הזגוריים או בכפרי רכס הרי הפינדוס. היקץ היא העונה הכי עמוסה בתיירים בכל יוון, בעיקר של נופשים באיי יוון הגדולים – כרתים ורודוס.

האביב היווני דומה מאוד לאביב בכל רחבי אגן הים התיכון. הטמפרטורות לרוב נוחות, בין קריר לבין חם, יש פה ושם ימי גשם אבל לא משהו שיכול לחרב את הטיול כולו. בתקופת האביב המרחב הכפרי כולו פורח, יש עוד שלגים במעלה הפסגות ואוויר הנקי בו התברכה הארץ הלא כל-כך מתועשת, הוא פשוט זרם חמצן נקי לריאות.

החורף היווני יכול להיות קר, אבל בשל המיקום הדרומי יוון היא מיעדי הטיול הכי פופולאריים באירופה בחורף. החורף היא העונה המושלמת לטיול עירוני באתונה הבירה, עם מזג אוויר מתון בין קריר לטיפונת חמים.

הסתיו בכל יוון הוא לא עונה טובה לטיול או נופש. עונת הנופש מסתיימת רשמית באוקטובר ולאחר מכן המון מקומות פשוט נסגרים. הסתיו היווני יכול להיות גשום וסוער.

אביב במטאורה
אביב במטאורה

 

אוכל יווני

האוכל הוא חלק חשוב מהתרבות היוונית ואחד הדברים הכי חוויתיים לתיירים המטיילים ביבשת ובאיים. לכל איזור ביוון יש גרסאות משלו למאכלים היווניים הידועים ומאכלים מיוחדים משלו. המטבח היווני מתבסס בעיקר על גבינות כבשים, ירקות טריים, עשבי טיבול, דגים ובשר של כבש, עיזים או חזיר. הגבינה הידועה ביותר ביוון היא גבינת הפאטה. המאכלים היווניים מתבססים גל על יוגורט ובצקי פילו.

המשקאות היווניים החריפים הידועים ביותר הם האוזו (זיקוק של אניס) והראקי (זיקוק גלעיני ענבים כמו גראפה + תיבול אניס).

המאכלים היווניים הידועים ביותר:

סופלאקי Souvlaki – שיפודי בשרים

גירוס Gyros – שווארמה יוונית

מוסקה Moussaka – תבשיל אפוי של חצילים, גבינות ורסק עגבניות

צ'זיקי Tzatziki – יוגורט מעורבב עם מלפפון, שמן זית ועשבי תיבול

סלט יווני – ירקות חתוכים, גבינת פאטה, שמן זית ועשבי תיבול

הטאץ האיטלקי של בתי פארגה
הטאץ האיטלקי של בתי פארגה

 

חגים, מועדים ואירועים מיוחדים

רוב תושבי יוון הם אורתודוכסים מבחינת התפיסה הדתית שלהם (רובם חילונים אבל מציינים באדיקות את האירועים הדתיים כחלק מהמסורת) ורוב החגים קשורים לאלמנטים הדתיים של הנצרות האורתדוכסית. החגים המרכזיים הם:

  • חג המולד – 24 לדצמבר (ערב חג המולד) עד ה-26 לצמבר (הבוקסינג דיי)
  • חג הפסחא – תאריכי החג נקבעים לפי יום ראשון הראשון אחרי הירח המלא שלאחר יום השוויון של האביב (21 למרס)

ימים מיוחדים על בסיס דתי או מסורתי:

  • האפיפני Theophánia – נחגג ב-6 לינואר לציון ביקור המאגים אצל המשפחה הקדושה בעת לידת ישו (מקביל לחג המולד של העולם הסלאבי)
  • יום העצמאות היווני Eortasmós tis Ellinikís Epanástasis tou 1821 – מצוין ב-25 למרס לכבוד המהפכה של שנת 1821.
  • הסילבסטר – היום האחרון של השנה ה-31 לדצמבר

בימים אלו לרוב יש חופש מהעבודה ונערכים אירועים מיוחדים בכל רחבי יוון.

ימי ראשון הם לרוב גם ימים חופשיים (המקבילה שלנו לשבת), חלק מהחנויות סגורות או ששעות הפתיחה מתקצרות.

חוף איוס ספירידון בפלאוקסטריצה
חוף פלאוקסטריצה בקורפו

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

בתקופות מוזרות לא מזמינים לבד…

בצעו הזמנה בעזרת סוכן שמכיר את יוון

אנחנו באתרי קליקו מספקים מידע בלבד,
וכשצריכים להזמין – נעזרים בסוכן נסיעות מנוסה שמבין עניין:

 חייגו להזמנות: 074-7577966 
 או לחצו כאן לשליחת Whatsapp… 

 ויש גם הטבה: 50 דולר הנחה על כל הזמנה מעל 800 דולר! 

שימו 💚:
– ההנחה להזמנות שכוללות לינה ו/או רכב.
– השירות מתאים להזמנת דילים, מלונות, טיסות, רכבים וכד'. ולא לתכנון מסלול וייעוץ כללי.
– הפניה כפופה לתקנון השימוש באתר…

טיסה נעימה!

סוכן נסיעות ליוון VIP

גלו לי את הסודות של

יוון

אלפים כבר נרשמו ושדרגו את הטיול!

היי, אני טל, ועבדתי קשה על מנת ליצור עבורכם הדרכות ממוקדות ומעניינות, שישדרגו לכם את הטיול ליוון!

חינם לחלוטין ורק מידע מעניין!