חיפוש באתר

נקסוס – האי של חופי הזהב המושלמים

האי נקסוס הוא אחד מאתרי הנופש האהודים והיפים שבאיי הים האיגאי. רובם המוחלט של חופי הרחצה והמלונות בו מרוכזים לאורך קו החוף המערבי, דרומית מהבירה נקסוס סיטי. הריביירה של קו החוף המערבי בנויה מחופים ארוכים ורחבים עם חולות זהובים. צבעו של הים טורקיז מהפנט כשברקע קו החוף המזרחי של האי פארוס השכן. בכל קיץ האי הכמעט נטוש של נקסוס, הופך לחווית נופש מתפתחת ותוססת. חוויה שמושכת רבבות של תיירים לכמה מהחופים היותר אטרקטיביים ביוון.

נקסוס סיטי וחוף פארוס
נקסוס סיטי וחוף פארוס

 

מהו נקסוס?

  • האי נָקסוֺס (Naxos) הוא הגדול מבין האיים הקיקלאדיים (Cyclades Isllands – האיים במעגל סביב האי הקדוש דלוס – מקום הולדתם של האלים אפולו וארטמיס)
  • גודלו של האי הוא 430 קמ"ר והוא מזכיר במראהו ביצה. בנקסוס מתגוררים כעשרים אלף תושבי קבע. כמעט כולם בבירת האי נקסוס סיטי (או חורה – שפירושה ביוונית Town – שם מקובל לעיר הראשית שנקראת כשמו של האי) בחוף המערבי של האי
  • האי נקסוס הוא אי נופש יווני קלאסי ממש בלב הים האיגאי. שלושה קילומטרים ממערב לו נמצא האי הגדול פארוס (Paros)
  • שלושים קילומטר מצפון נמצאת אימפרית הנופש התוססת של מיקונוס ולידה האי הקדוש דלוס.

להפלגה מנקסוס לפארוס השכן, הקליקו כאן…

שופינג בנקסוס סיטי
שופינג בנקסוס סיטי
  • הנמל של נקסוס סיטי הוא המרכז התחבורתי הראשי של האיים הקיקלדיים
  • מנמל העיר מעבורות לכל האיים הסמוכים
  • עקב מעמדו של האי במיתולוגיה היוונית, מלבד חופי נופש ורזורטים, באי שפע של אתרים ארכיאולוגיים
  • בנוסף ישנם גם אתרים דתיים ומנזרים במעלה כתף רכס טרולוס (Troulos). רכס שפסגתו גבוהה מקילומטר מעל פני הים והוא חולש על כל דרום האי
  • באי גם לא מעט מבצרים וונציאנים, זכר למדינת החסות – 'דוכסות נקסוס' של האימפריה הימית האדריאטית שהתקיימה בין המאות ה-13 ועד ה-16

למציאת מקום לינה ונופש בנקסוס היפה, הקליקו כאן…

לחיפוש דיל מושלם לנופש בנקסוס – טיסה + מלון נופש, הקליקו כאן…

לרכישה של כרטיס טיסה לנקסוס דרך אתונה באופן עצמאי, הקליקו כאן…

 

לינה ונופש בנקסוס

  • למרות שנקסוס הוא אי לא קטן (במונחי מאות פיסות האדמה שאנו מכנים כאיי יוון), כמעט כל מה שמתרחש באי מרוכז בקו החוף המערבי התוסס ושאר האזורים די שוממים
  • בקרבת הבירה נקסוס סיטי, נמצאות הריביירות השונות של האי, שם מרוכזים מירב המלונות והריזורטים כמו גם חופי הרחצה המסודרים
  • המרחב המאוד מצומצם מהכפר מסטראקי (Mastraki) שליד חוף אליקו ועד נקסוס סיטי, כולל רצף מטורף של מלונות חוף וחופי רחצה מעולים
  • מעבר להם, תמצאו פה ושם מלונות בכפרים האחרים של האי גם בצפון וגם במזרח. בדרום האי, במורדות הר טרולוס, אין כמעט כלום מלבד חופים טבעיים

למציאת מקום לינה ונופש בנקסוס היפה, הקליקו כאן…

  • הריביירות בקרבת נקסוס סיטי ונמל התעופה מציעות את הדיל היווני המרהיב של ימי קיץ שטופי שמש, חופים חוליים עם צבע ים מטריף, שפע של מלונות ורזורטים, המוני טברנות אותנטיות וכפרים קטנים ומקסימים
  • הכול במרחק נסיעה של פחות מחצי שעה מהבירה השוקקת ומנמל התעופה שמדרום לה
  • אם אתם רוצים קצת יותר שלווה, ישנם ריזורטים ואתרי נופש מעולים גם באפולונס (Apollonas) בצפון האי, במרחק שעה נסיעה מהבירה

לרשימה של 5 מלונות נהדרים לנופש זוגי בנקסוס, הקליקו כאן…

לרשימה של 4 הכפרים שכדאי לישון בהם בנקסוס, הקליקו כאן…

חוף איוס פרוקופיוס בנקסוס
חוף איוס פרוקופיוס בנקסוס

 

תחבורה והתניידות בנקסוס

  • נמל התעופה של נקסוס ממוקם מעט מדרום לנקסוס סיטי מרחק נסיעה של פחות מעשר דקות ממרכז העיר העתיק
  • בנמל התעופה של האי יכולים לנחות רק מטוסים קטנים. על כן נתיב התעופה המקובל לאי הוא בטרנספר מאתונה. בעונת הקיץ הקווים מאתונה מתוגברים ותנועת התיירות לאי נמצאת בשיאה
  • ישנו קו אוטובוס שמחבר את נקסוס סיטי עם נמל התעופה
  • רובה של התחבורה הציבורית בנקסוס מתבססת על קווי אוטובוס של חברת האוטובוסים המקומית. הקווים מחברים את הבירה עם כמה כפרים ברחבי האי

לטיול יום בנקסוס (יוצא מאתונה), הקליקו כאן…

התחנה המרכזית של נקסוס סיטי נמצאת בחיבור של נמל העיר עם העיר העתיקה ממזרח. מיקומה הנוח של התחנה המרכזית בנקסוס סיטי מאפשר גם שילוב של הפלגות למגוון יעדים באיים הקיקלדיים האחרים.

היות וחופי הרחצה ורצועות המלונות נמצאים במרחק נסיעה של פחות מחצי שעה מנקסוס סיטי או מנמל התעופה, אין שום בעיה להתנייד באי באמצעות מוניות.

רכב שכור יאפשר לכם תנועה חופשית גם במרחבים היותר נידחים של האי הגדול.

להפלגה יומית הלוך ושוב מנקסוס לאיים מיקונוס ודלוס, הקליקו כאן…

להפלגה יומית הלוך ושוב מנקסוס לסנטוריני, הקליקו כאן…

הגלעין העתיק של נקסוס סיטי ממקדש אפולו
הגלעין העתיק של נקסוס סיטי ממקדש אפולו

 

נקסוס סיטי

נקסוס סיטי היא עיר קטנה שנעים מאוד לטייל בה. אם קצת מאסתם בחופים ובא לכם טיול שקיעה נעים ולאחריו בילוי של ערב ולילה, נקסוס סיטי היא הפתרון עבורכם (זה לא שיש מרכז עירוני אחר באי). המרכז העתיק של נקסוס נמתח מזרחית מהנמל. הוא כולל סמטאות צפופות ופתלתלות מרוצפות אבני צפחה בהירות ובתים יפייפיים.

במרכז העיר העתיק ניתן ללכת לאיבוד בין הסמטאות. הן מלאות בכל הטוב של יוון – טברנות, בארים, מסעדות, שופינג ומועדונים. במעלה הגבעה, בחלק הדרומי של הגלעין העתיק, ניצבת הקתדרלה הקתולית היפה במתחם של הטירה הוונציאנית. המקום היה גלעין השליטה של הוונציאנים על נקסוס והאיים הסמוכים. כיום חלק מהטירה סופח לטובת תצוגת המוזיאון הארכיאולוגי המרשים של האי.

לסיור מודרך בעקבות ההיסטוריה של נקסוס, הקליקו כאן…

מצפון לגלעין העתיק של העיר נמתח שובר הגלים הדק עליו סלולה דרך. הדרך המובילה ל'איון' בו עמד בעבר מקדש אפולו המרשים. המקדש יושב ברומו של האיון שהוא מעין גבעה. מהריסות המקדש נוף פשוט מהמם של גבעת העיר העתיקה (עם הבתים הלבנים) ממזרח, וקו החוף של האי פארוס ממערב. האיון והמקדש הם אולי האתר התיירותי הפופולארי ביותר באי יחדיו עם הגשר היבשתי המקסים שמוביל אליו.

לטיול מודרך באוטובוס לעיירה היפה אפולונס, הקליקו כאן…

חורבות מקדש אפולו
חורבות מקדש אפולו

 

חופים ומלונות בקו החוף המערבי של נקסוס – הריביירה שמדרום לנקסוס סיטי

חוף איוס ג'ורג'יוס Agios Georgios

חוף הקדוש ג'ורג' הוא החוף של נקסוס סיטי. החוף נהנה מכל היתרונות של העיר הגדולה ומכל היתרונות של קו החוף המערבי המעולה של האי נקסוס. קו החוף המרשים נמתח לאורך מפרץ פתוח לאורך כמעט קילומטר. הוא ממקום ממש מדרום למרכז העיר העתיקה של נקסוס סיטי על התפר בו נגמרים בתי העיר ומתחילים המלונות והרזורטים של תעשיית התיירות הקיצית של האי. החוף עצמו מואבזר היטב, יש בו את כל מה שהרובץ העצל צריך. החוף החולי יחדיו עם צבע המים המהפנטים והקרבה לעיר ולנמל התעופה, הוא אחד מפתרונות הנופש היעילים ביותר בנקסוס.

 

חוף איוס פרוקופיוס Agios Prokopios

חוף עצום ומרשים ביותר ממש בסמוך לכל המלונות הכי חמים של נקסוס, בגבו של נמל התעופה הקטן של האי. איוס פרקופיוס הוא חוף חולי רחב ביותר שפותח מצפון את רצועת החוף והנופש העיקרית של נקסוס. החוף הוא תצורה גיאולוגית מרשימה שבגבו (100 מטרים מגב החוף), רצועת של ימות קטנות של מלח שצבען אדמדם.

בעוד חלקו הדרומי מפותח מאוד וצמוד למלונות והרזורטים של כפר הנופש איוס פרוקופיוס, חלקו הצפוני הוא טבעי לחלוטין עם אווירה של מרחב וחופש. בין הימות המלוחות לחוף הים ישנה שפע של חניה. בין בתי הכפר (רובם ככולם בתי מלון והארחה) שפע של בארים, טברנות ומינימרקטים לטובת הרוחצים בחוף. החוף עצמו מאובזר היטב עם כל המתקנים שהנופש צריך. מי החוף יחסית רדודים וניתן להיכנס לעומק המים בעמידה. צבע הטורקיז של המים יחדיו עם החול הצהוב והגודל הופכים את החוף לאחד הפופולאריים באיי הים האיגאי.

נמל נקסוס סיטי בשקיעה
נמל נקסוס סיטי בשקיעה

חוף סיינט אנה Agia Anna

החוף של איה אנה נמתח מדרום לחוף איוס פרוקופיוס המסיבי והוא מעין גרסה מוקטנת ואינטימית יותר של החוף מצפון. צורתו של החוף היא כשל קרס שמתעקל בחלקו הדרומי (בכיוון חוף מאראגאס) היכן שנמל סירות הדייג הקטן של הכפר. החוף עצמו הוא חלומי עם צבע חול בוהק המתנגש במי הטורקיז של הים. ממול נשקף קו החוף של האי פארוס הסמוך. ממש בצמוד לקו המים של סנטה אנה אינספור מלונות ורזורטים. ביניהם כמובן כל השפע והבילויים שהנופש צריך – טברנות, בארים, שופינג וקצת חיי לילה.

 

חוף מאראקאס Maragkas

מדרום לאיה אנה נמתח קו החוף הבלתי נגמר של מארקאס. קו החוף נמתח לאורך יותר מארבעה קילומטרים והוא חוויה אחרת משני החופים העמוסים שמצפון. החול הוא אותו חול זהוב ומסיבי, והצבע הטורקיז של המים הוא פשוט חלום. אבל המרחב והסדר הוא אחר מהחוויה של איה אנה ואיוס פרוקופיוס, תחושה של אינסוף והמון מרגוע.

בגב חוף מאראגאס שורה ארוכה של מלונות ורזורטים עם ברכות ממש על קו המים. הצפיפות של המלונות היא הרבה פחות עמוסה משני החופים שמצפון, ולכן האווירה היא הרבה יותר נינוחה. על קו המים שורה של טברנות, בארים ומסעדות. בחוף עצמו מתקנים מעולים שבחלקם הגדול שייכים למלונות הצמודים. אדן היבשת הרדוד מאפשר כניסה לעומק המים בעמידה, מה שהופך את קו החוף למעולה עבור ילדים ומשפחות.

חוף מאראגאס בנקסוס
חוף מאראגאס בנקסוס

חוף פלאקה Plaka

החלק הדרומי של קו החוף הרציף שמדרום לחוף מאראגאס, בקרבת הכפר פלאקה, הוא פחות עמוס ומרגיש הרבה יותר טבעי מהחוף המעולה שבצפון. החוף של פלאקה החל את דרכו כחוף נודיסטים. אך עם הפיתוח המואץ של רצועת החוף המרשימה שמדרום לנקסוס סיטי, איבד את זהותו הנטורליסטית לטובת הרצף העצום של מלונות החוף המיועדים לחופשה משפחתית.

החוף עדיין נמצא בתהליכי פיתוח מואצים עם בנייה מסיבית של מלונות ורזורטים בגבו. בקרבת המלונות החוף מאובזר ומפותח ויכול להיות גם עמוס בשיא העונה. למרות הפיתוח, חלקים ממנו הם עדיין טבעיים לחלוטין. לכן הוא עודנו מקום בריחה מעולה למי שרוצה חווית טבע ממש בגראונד זירו של תעשיית התיירות של נקסוס.

 

חוף מיקרי וילה Mikri Vigla (חוף סהרה או לימנקיה Limanakia)

החוף של מיקרי וילה (החלק הצפוני) הוא החוף היפה ביותר בנקסוס. הוא ממוקם כחצי קילומטר דרומית מפלאקה במפרץ חולי רחב ויפה עד כאב. בגב החוף גבעות והרים מתונים. החוויה שלו היא של טבע עם כל העזרים המודרניים של רצועת מלונות שבגבו. החלק הדרומי של מיקרי וילה הוא חוף סהרה הפראי והמרהיב. חוף ארוך מאוד של קו חול רחב ומי טורקיז מרהיבים של הים האיגאי.

בגב הסהרה רק מדבר וחול (ולכן הכינוי שדבק בו) והחוף הוא ראשית השממה הכמעט מדברית של נקסוס ככל שמתרחקים מהציוויליזציה של נקסוס סיטי. חלקו הצפוני של הסהרה עוד מאובזר מעט. אך ככל שתדרימו תיהנו רק מהטבע. בגב החוף פה ושם צצה טברנה או מלון לרווחת הרוחצים המתבודדים.

לסיור מודרך באוטובוס במעלה הכפרים של נקסוס, הקליקו כאן…

חוף מאראקאס בנקסוס
חוף מאראקאס בנקסוס

חוף יילפדה Gylfada

חלקו הדרומי של חוף סהרה (חוף מיקרי וילה) נושק לבתי הכפר (רוב הבתים מקומות אירוח) קסטראקי Kastraki. אחרי תחושת המדבר והשממה של חוף סהרה, ישנה הרגשה ששוב חוזרים לציוויליזציה. החוף של יילפדה דומה באופיו ומראהו לחוף סהרה רק שבגבו ישנם יותר מלונות ומקומות לינה אחרים. בקרבת המלונות ישנם גם טברנות ומינימרקטים לטובת אלו שבאים לנפוש במרחב השקט. החוף עצמו חולי ורחב. ישנה מליחה קטנה בגב החוף בין החול למלונות שמסביב. בחוף ישנה פעילות ספורט מים אך אין בו כמעט מתקני חוף.

 

חוף אליקו Alyko וחוף הוואי Hawaii

חוף הוואי הוא חוף כורכר מקסים ופראי במיוחד במפרץ שחודר את לשון הים הקטנה שמפרידה בין חוף גילפדה וחוף פירגאקי. החוף כולל רצועת חול צרה ממש לרגלי סלעי הכורכר. רצועת החול נוצרת משחיקת סלעי הכורכר ויוצרת מראה אקזוטי במיוחד. מדרום לחוף הוואי נפרש חוף אליקו.

אליקו הוא חוף טבעי ואינטימי במפנה דרומי שמבצבץ על מפרצון מוקף חורש ירוק. החוף עצמו טבעי לחלוטין ואין בן כלל מתקנים. על חלקו המערבי חולשת הקפלה הפוטוגנית של הקדוש ג'ורג', שצבעה לבן בוהק ולראשה כיפה כחולה. מאחורי הקפלה חורבות 'ארכיאולוגיות' של רזורט ענק שלא שרד את שיני המשברים הכלכליים. מצפון לחורבות מסלע הכורכר מתמתן לכיוון חוף הוואי. החורבות של הרזורט הם אתר פופולארי גם בשל קו החוף הקטן שסמוך לו.

חוף בדרום נקסוס
חוף פירגאקי בדרום נקסוס

חוף פיראקי Pyrgaki, חוף גן העדן וחוף איאסוס Agiassos

ככל שמתרחקים מנקסוס סיטי, החופים הופכים להיות יותר ויותר טבעיים עם מיעוט של מתקנים ומלונות בגבם. הקצה של הריביירה המרהיבה של חופי מערב נקסוס מסתיימת בחוף איאסוס הדרומי. החוף של איאסוס הוא חוף חולי רחב וישר כמו סרגל. החוף מוקף בנוף הרים וגבעות מלאים בירוק. חוף פיראקי ממערב מעט יותר מפותח, יש כמה טברנות ומלונות בגבו וגם הוא מציע חוויה של טבע ושפע של מרחב. בין שני החופים מבצבצת פיסת חול קטנטנה שמכונה בחיבה חוף גן עדן. בדומה לחוף הוואי, גם חוף זה נוצר משחיקת מצוקי הכורכר הנמוכים על ידי גלי הים. חוף קטן זה אהוד מאוד ויכול להיות גם צפוף.

 

נקסוס במיתולוגיה היוונית

נקסוס הוא הסט של כמה מסיפורי המיתולוגיה היוונית. הסיפור הידוע ביותר הוא נטישתה של אריאדנה (Ariadne) על חוף האי.

  • אריאדנה, בתו של המלך מינוס מכרתים התאהבה בתסאוס (Theseus) האתונאי עת הוא נכלא בלבירינת בנקסוס והוקרב כטרף למינותאורוס (היצור שהוא חצי אדם חצי שור)
  • אריאדנה סיפקה לתסאוס פקעת צמר והוא התירה במהלך מסעו בין חדרי המבוך. לאחר שהתגבר על יצור הכלאיים, אסף תסאוס את חוט הפקעת חזרה, ומצא את דרכו החוצה. תסאוס הבטיח לאריאדנה שייקח אותה לאישה והעלה אותה על הספינה בדרכו חזרה לאתונה
  • בדרך הוא נטש אותה על החוף של נקסוס ובהמשך נישא דווקא לאחותה פיידרה (Phaedra). בנקסוס מצא את אריאדנה דיוניסוס (Dionysus) אל היין, ושם הוא גם נשא אותה לאישה
  • עקב סיפור זה נקשר האי לאל היין לו הוקדשו מרבית הפולחנים שנערכו באי

האי גם ידוע כמקום מפגשם של אל הים פוסידון ואשתו אמפיטריטה (Amphitrite). כמו גם כמקום העלילה בו הרגו האחים הגיגנטיים (בניו של פוסידון) אוטוס ואפיאלטס את עצמם. אוטוס ואפיאלטס (Otos and Ephialtes) יצאו להילחם באלים לאחר שנודע להם מנבואה שלא אדם ולא אל יוכלו להרוג אותם. לאחר ששבו את ארס הם תכננו לאנוס את הרה (Hera) וארטמיס (Artemis). ארטמיס הבתולה פיתתה אותם לאי נקסוס שם הפכה את עצמה לאיילה. צמד האחים חשק לצוד את האיילה, והשליך את חניתותיו לכיוונה בדיוק כשהיא רצה וחמקה ביניהם. חניתו של כל אח פגעה באחר וכך הרגו אחד את השני בדרך היחידה שהיה ניתן להורגם.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

בתקופות מוזרות לא מזמינים לבד…

בצעו הזמנה בעזרת סוכן שמכיר את יוון

אנחנו באתרי קליקו מספקים מידע בלבד,
וכשצריכים להזמין – נעזרים בסוכן נסיעות מנוסה שמבין עניין:

 חייגו להזמנות: 074-7577966 
 או לחצו כאן לשליחת Whatsapp… 

 ויש גם הטבה: 50 דולר הנחה על כל הזמנה מעל 800 דולר! 

שימו 💚:
– ההנחה להזמנות שכוללות לינה ו/או רכב.
– השירות מתאים להזמנת דילים, מלונות, טיסות, רכבים וכד'. ולא לתכנון מסלול וייעוץ כללי.
– הפניה כפופה לתקנון השימוש באתר…

טיסה נעימה!

סוכן נסיעות ליוון VIP

גלו לי את הסודות של

יוון

אלפים כבר נרשמו ושדרגו את הטיול!

היי, אני טל, ועבדתי קשה על מנת ליצור עבורכם הדרכות ממוקדות ומעניינות, שישדרגו לכם את הטיול ליוון!

חינם לחלוטין ורק מידע מעניין!