חיפוש באתר

מזרח תסליה – הרכסים והחופים של אולימפוס, פליון ואביה

הרכס הכמעט רציף מהר אולימפוס מצפון, דרך הר אוסה (Ossa), הר פליון (Pelion) ועד הרכס המרכזי שחוצה את האי אביה, כולל כמה אתרים בעלי חשיבות עצומה בהיסטוריה ובמיתולוגיה היוונית. קו החוף ההררי כולל כמובן פסגות מושלגות אך גם חופים עוצרי נשימה ממש בצל ההרים הגבוהים של יוון.

נוף קו החוף של תסליה מהכפר ניי פורי שליד מעבר טמפה
נוף קו החוף של תסליה מהכפר ניי פורוי שליד מעבר טמפה

הטיול במרחב כולל את כל הטוב של יוון היבשתית – נופים ירוקים הרריים, חופים לבנים הנושקים למים הכחולים של הים האיגאי, כפרים יווניים מנומנמים וציוריים, אתרים חשובים במיתולוגיה היוונית, ערים עם מאפיינים גיאוגרפים מרתקים והמון אווירה יוונית אותנטית.

 

כמה זמן דרוש לטיול בקו החוף המזרחי של תסליה?

לטיול באתרים שבין סלוניקי ואתונה כדאי להקדיש בין יומיים לשלושה. מומלץ לסטות מערבה מלאריסה לכיוון מטאורה והכפרים הזגוריים, להם יש להקדיש עוד כמה ימי טיול נוספים.

 

כל מה שחייבים לראות ולעשות בקו החוף המזרחי של תסליה ובאי אביה

  • להתקרב למשכן האלים בהר אולימפוס
  • לחצות את הגשר הישן של כלקיס במיצר הכי צר בעולם
  • נופש וים בחופי חצי האי פליון בקרבת עיירת הנופש איוס יואניס
  • לבקר במשכן המוזות במעבר טמפה המהמם
  • לחוות את חיי הכפר היווני המסורתי בקריניצה ההררית שמעל וולוס
  • בטן-גב באווירה טרופית בחוף ליאדונסיה שבקצה המערבי של אביה

למציאת מקום לינה בתסליה, הקליקו כאן…

 

מהו קו החוף המזרחי של יוון?

  • החוף המזרחי של תסליה (Thessaly) הוא המרחב הגיאוגרפי שבין אתיקה מדרום ומקדוניה מצפון
  • הוא חופף לנתיב המהיר שמחבר בין שתי הערים הגדולות של יוון – אתונה הבירה וסלוניקי
  • קו החוף המזרחי כולל שרשרת רכסי הרים רציפה מהר אולימפוס (הרכסים ממשיכים גם צפונה עד גבול מקדוניה הצפונית) ועד חלקו הדרום מזרחי של האי הארוך אביה (Evia) מדרום
  • לאורך קו החוף ישנם כמה מרחבים של נופש, בעיקר בחצי האי פליון, ואתרים הרריים פופולאריים דוגמת הר אולימפוס (מקום מושבם של האלים האולימפיים), מעבר טמפה המרהיב, הר אוסה והר פליון
  • במרחב כמה ערים יווניות בסדר גודל בינוני דוגמת קלכיס (Chalcis) היפה, וולוס (Volos – יולקוס המיתולוגית) ולאריסה

 

מפה של מגנסיה, פליון ומזרח תסליה

 

תכנון מסלול טיול בקו החוף המזרחי של יוון

  • שערי הכניסה לטיול במזרח תסליה הם שדות התעופה של סלוניקי מצפון ושל אתונה מדרום
  • אתרי קו החוף נמצאים ממש בנתיב התחבורתי שבין שדות התעופה המרכזיים של יוון
  • ישנו שדה תעופה קטן גם בלאריסה שניתן להגיע אליו בטיסות לואו-קוסט ושכר מרחבי אירופה ומאתונה
  • שדה התעופה של יואנינה גם נמצא במרחק סביר מקו החוף המזרחי. מאפשר לשלב טיול בקו החוף המזרחי יחדיו עם הכפרים הזגוריים שבסמוך ומטאורה שמעט ממזרח להם
  • מסלול הטיול בקו החוף המזרחי של תסליה, חופף פחות או יותר את דרך המלך בין אתונה וסלוניקי, מרחק נסיעה של חמש שעות ברכב על הכביש המהיר ה-E75
  • לאורך הנתיב מעבר בערים החשובות של מזרח תסליה ושל האי אביה. כלל האתרים במרחב הם ממש על הכביש. כולם מלבד כפרי הנופש של חצי האי פליון בקרבת הכפר היפה איוס יואניס (Agios Ioannis, Pelion)
  • אמנם לאריסה עצמה היא עיר די אפורה, אך היא שער הכניסה לאתרים המרכזיים של צפון יוון. דרכה עוברים לכיוון מטאורה והכפרים הזגוריים ממזרח על ה-E92, הכביש המהיר שחוצה את מרכז יוון ממזרח למערב
  • את הטיול בקו החוף המזרחי של תסליה ניתן לשלב עם טיול בסלוניקי או טיול באתרי מרכז וצפון מערב יוון היבשתית – מטאורה והכפרים הזגוריים
  • ניתן כמובן גם לשלב טיול באתרי החוף המזרחי כאשר יוצאים מאתונה לכיוון מטאורה
הר אולימפוס מהעיר קתריני
הר אולימפוס מהעיר קתריני

 

כל אתרי החובה בקו החוף המזרחי של יוון

הר אולימפוס Olympus

מקום משכנם של האלים (האולימפיים) במיתולוגיה היוונית, הוא ההר הגבוה ביוון. ההר היה מקום מגוריהם של כל קאדר האלים תחת הנהגתו של זאוס. מלבד אחיו האדס (Hades) שהתגורר בשאול ופוסיידון שהתגורר בארמונו מתחת למים. אליהם הצטרפו רבים מצאצאיו של זאוס. כולל גיבורים חצי אנושיים דוגמת הרקלס שמתגוררים באולימפוס לאחר מותם.

לטיול יום להר אולימפוס וסביבתו (מסלוניקי), הקליקו כאן…

גובהו של הר אולימפוס הוא כמעט 3000 מטרים מעל גובה פני הים והוא הגבוה בכל יוון. פני הים דרך אגב, מרוחקים פחות מעשרים קילומטרים מפסגת ההר. ההר חותם מצפון את שרשרת הפסגות הגבוהות שנמתחת דרומה עד לקצה חצי האי פליון. הרכס מתמתן אך ממשיך צפונה וחוצה את גבול יוון מקדוניה (סתם… מקדוניה זאת יוון, צפון מקדוניה זו המדינה שמצפון לגבול). החוף המפותח בקרבת ההר הוא חוף הכפר פרליה (Paralia) היפה. הקרבה של החוף להר היא חוויה מרהיבה לבטן-גב עם פסגה מושלגת מעל.

 

טיול בהר אולימפוס

נוף האולימפוס מחוף פרליה
נוף האולימפוס מחוף פרליה

שער הכניסה לטיול בהר היא העיר קתריני (Katerini) שמצפון לו, עיר קטנה וחביבה של 60 אלף איש. קתריני מרוחקת כשעה נסיעה דרומה מסלוניקי. מי שרוצה לנסות לטפס על ההר ידרים לעיירה ליטוחורו (Litochoro) שיושבת ממש על גבול ההתרוממות של הרכס.

מליטוחורו ניתן לטפס עם הרכב עד החניון של פריוניה (Prionia) למרגלות הפסגה. ליד החניון ניתן לצאת לטראקים בדרגות שונות והמקצוענים בלבד יכולים לנסות ולטפס לכיוון הפסגה. עד המאה ה-20 כלל לא ניסו לטפס על ההר עקב החשש מהברק העצבני של מלך האלים. כיום יש תנועה הרפתקנית מרשימה של מטפסים שמנסים להגיע לפסגה.

 

עמק טמפה Tempe

עמק טמפה הוא המעבר שבין הפסגות של הר אולימפוס מצפון והר אוסה מדרום. העמק נוצר משחיקת הרכס על ידי נהר פניוס (Peneios) ופריצתו אל עבר הים האיגאי. עמק טמפה ההוא המעבר של הכביש המהיר E75 שמחבר את אתונה עם סלוניקי, אך אם תיסעו בכביש המהיר תפסידו את העמק כי רובו של הכביש עובר במנהרה. במיתולוגיה העמק מוקדש לאפולו ומתקשר לכמה סיפורים הקשורים לאל.

לפי המיתולוגיה העמק היה גם מקום מושבן של המוזות. בעמק כמה מקדשים ומבצרים השולטים עליו במצוקים שמעל הנהר. אחד מהם הוא מבצר פלטאמונאס (Platamonas) החצוב באבן המצוקים. הוא נבנה במאה ה-13 על-ידי הפרנקים במהלך מסע הצלב. לא רחוק ממנו נמצא מעיין דפני (Daphne) שבליקוסטומיו (Likostomio) – פי הזאב, המקום הצר ביותר בעמק שבין שני ההרים. שם גם נמצאת קפלה איה פרסקבי היפה והקטנה (Paraskevi at Tempe).

ממש לפני המעבר מהמרחב של סלוניקי לכיוון העמק המרכזי של תסליה, ישנו מרחב הנופש המרהיב של חוף ניי פורי (Nei Pori). החוף הארוך והחולי הוא מקום הנופש המפותח ביותר שבקו החוף מצפון לחצי האי פליון.

מבצר פלטאמונאס מעל מעבר טמפה
מבצר פלטאמונאס מעל מעבר טמפה

לריסה Larissa

בירתה של מחוז תסליה, היא העיר הגדולה והחשובה במרחב העצום שבין מטרופולין אתונה מדרום ומטרופולין סלוניקי מצפון. העיר שוכנת ממערב לרכס המסיבי של הר אוסה, בחלקו הצפוני של העמק הרחב והפורה שבין הרי קו החוף המזרחי (הרכסים מאולימפוס ועד פיליון) ורכסי מערב יוון ששיאם רכס הפינדוס (Pindos). העיר שוכנת מדרום לנהר הפניוס (Peneios) והיא בעיקרה מרכז תחבורתי ותעשייתי.

בלריסה מתגוררים כמאה וחמישים אלף איש. מרכז העיר הוא השטח שבין כיכר טאכידרומאון (Tachydromeon) הירוקה ורחבת הידיים והכיכר המרכזית של לריסה (זהו שמה). סביב ובין הכיכרות רחובות של שופינג, מסעדות ומלונות. מעט מדרום למרכז העיר המודרנית נמצאות הריסות העיר העתיקה של לאריסה. בקרבת כיכר המצודה של לאריסה נמצאים שרידי התיאטרון המרשים שהיה מרכזה של העיר בתקופה העתיקה.

 

חצי האי פיליון Pelion

הריסות התיאטרון העתיק של לאריסה
הריסות התיאטרון העתיק של לאריסה
  • ממזרח לעיר הגדולה (יחסית) וולוס (Volos) מתרומם הרכס המרהיב של הר פיליון
  • פיליון הוא מה שאנו מכירים כחוף מגנסיה, משכנם של העם המגנטי והמקור למילה מגנט בשל המסלע המיוחד של חצי האי
  • חצי האי פיליון הוא המרחב הגיאוגרפי שמדרום לפסגת ההר. חצי האי הארוך שבקצהו קרס קטנה עוטף ממזרח את מפרץ פגסטיקוס (Pagasitikos) והוא חולש על כל חלקה הדרום-מזרחי של חבל תסליה המיתולוגי (והמחוז המודרני)

בחצי האי המוני חופים טבעיים מרהיבים וכמה אתרי נופש. במעלה הרכס אתרי טבע מקסימים. ההר יודע בעשבי המרפא המיוחדים שלו, קשורים קשר אדוק לתפקידו המיתולוגי כביתו של גדול הרופאים – הקנטאור (חצי אדם חצי סוס) כירון (Chiron). חצי האי ברובו כפרי עם כפרים קטנים גם לאורך החופים וגם בהרים ששווים ביקור. כעשרים דקות נסיעה דרומית מוולוס על קו החוף המערבי של חצי האי, נמצאת עיירת הנופש אנו לכוניה (Ano Lechonia). העיירה היא הבירה של מה שמכונה הריביירה של וולוס.

בתי הכפר מקרניצה מעל העיר וולוס
בתי הכפר מקרניצה מעל העיר וולוס

פליון במיתולוגיה היוונית

פלאוס אבי אכילס

חצי האי וההר נקראים על שמו של הגיבור המיתולוגי פלאוס (Peleus), בנם של איאקוס ונכדם של זאוס ואגינה. פלאוס היה מלכה של העיר המיתולוגית יולקוס שהיא וולוס של ימינו. פלאוס התחתן עם האלה טטיס (Thetis) והיא שילדה לו את בנם היחיד אכילס. בחתונה של פלאוס וטטיס נזרעו זרעי הפורענות של מלחמת טרויה. אלת המדון אריס לא הוזמנה לחתונה כשאר האלים ולכן שלחה בעת החגיגות תפוח מזהב.

על התפוח רבו שלוש האלות – הרה, אפרודיטה ואתנה. נקבע כי הנסיך הטרויאני פאריס ישפוט איזו אלה תקבל את התפוח וכל אחת הציעה לו מתנה בתמורה. אתנה הציעה לו גבורת קרב וניצחון; הרה הציעה לו מלוכה; ואפרודיטה הציעה לו את אהבתה של היפה בנשים – הלנה מספרטה. פאריס בחר במתנתה של אפרודיטה וזכה באהבתה של הלנה. פאריס חטף את הלנה ונישא לה בטרויה. צבאות יוון באו בעקבותיו ולבסוף החריבו את עירו. כשם שזכה באהבתה של הלנה, הפסיד את מתנותיהן של הרה ואתנה. הוא לא זכה במלוכה והוא היה לוחם פחדן שרק באשמתו עירו הוחרבה.

מקרניצה
מקרניצה

 

הקנטאור כירון ותלמידיו

גם פלאוס וגם בנו אכילס היו תלמידיו של הקנטאור החכם והסופר תרבותי (בניגוד לשאר הקנטאורים) כירון. הר פליון שידוע עד ימינו בזכות עשבי המרפא הייחודיים שלו. התחבר עם הסיפור של הרופא הענק כירון, מי שהעביר את ידע הרפואה לגיבורי יוון. מבין תלמידיו היו גם אסקלפיוס (Asclepius) אל הרפואה, יאסון מי שהוביל את הארגונאוטים, אריסטאוס ובנו אקטיון ועוד. כל אלו למדו והתחנכו אצלו במערה בה התגורר בהר פליון.

כירון מצא את מותו כאשר ידידו הרקלס ביקר אותו. הרקלס פתח את כד היין של הקנטאורים ואלו הריחו את ריח היין ובאו להילחם בגיבור. הרקלס ירה את חיציו שאחד מהם בשגגה פגע בברכו של כירון. היות והחצים היו טבולים במרת ההידרה, הם היו קטלניים וכל מי שנפגע מהם מת.

 

יאסון (ג'ייסון) והארגונאוטים

העיר יולקוס הייתה גם מקום הולדתו של הגיבור יאסון (Jason). הוא היה בנו של המלך המודח של העיר איאסון שאחיו למחצה פליאס הדיחו והיה חשש כי יהרוג את בנו העולל. יאסון הופקד בידיו של כירון והוא גדל במערתו. עם שובו לעירו הוא דרש מדודו את הממלכה של אביו והדוד הבטיח כי יוריש לו אותה אם ישיב מהעיר קולכיס (בקווקז) את גיזת הזהב. לאחר שהשיב את גיזת הזהב מקולכיס עם המכשפה מדיאה, היא גרמה למותו של פליאס הישיש ולכן בסופו של דבר היה על יאסון לצאת לגלות ולא למלוך.

יאסון התיישב עם אשתו בקורינתוס והיה אמור לשאת שם את בת המלך. מדאה הנבגדת נקמה ביאסון ורצחה את שני ילדיהם. היא התחברה עם איגאוס מלך אתונה אך גם משם היה עליה לברוח לאחר שניסתה להרוג את בנו תסאוס.

כנסיית איוס קונסטנטינוס בעיר וולוס
כנסיית איוס קונסטנטינוס בעיר וולוס

וולוס Volos

עיר הנמל וולוס שוכנת במרחק נסיעה של שעה דרומית מהעיר הגדולה של תסליה – לריסה. שתי הערים הן המרכזים העירוניים הגדולים ביותר יחד עם קלכיס שבאביה, בקו החוף המזרחי של יוון בין אתונה לסלוניקי. וולוס היא עיר מודרנית שנבנתה מחדש לאחר שנהרסה בצורה קטסטרופאלית ברעידת אדמה בשנת 1955. וולוס של ימינו יושבת על שטחה של העיר המיתולוגית יולקוס (Iolcus). יולקוס הייתה העיר החשובה של תסליה בתקופת יוון העתיקה.

לסדנת בישול של מיטב הקולינריה התסלית, הקליקו כאן…

 

טיול בוולוס ובמקריניצה Makrinitsa

מרכזה של וולוס הוא כמה רחובות בסגנון ניאו קלאסי שנמתחים מזרחית מנמל העיר. האתר המעניין בעיר הוא המוזיאון הארכיאולוגי הלא רע שלה. במוזיאון ממצאים ארכיאולוגיים מכמה אתרים עתיקים שבקרבת העיר, כולל מהאתר המרשים שבדמיטריאס (Demitrias) ששוכן על גבעות בפאתיה המערביים של העיר של ימינו.

מומלץ לצאת מהעיר לטיפוס קצר על רכס הר פיליון לכיוון הכפר המסורתי מקריניצה, מרחק נסיעה של עשרים דקות ממרכז העיר. בכפר הקטן מהמאה ה-13, רחובות פתלתלים ונקודות תצפית עם נוף משגע לכיוון וולוס והמפרץ. בכפר כמה כנסיות אורתודוכסיות מעניינות, החשובה בהן היא כנסיית יוחנן הקדוש. האווירה הנינוחה והקרירה של הכפר הפכו אותו למקום בריחה אהוד על תושבי וולוס. ישנם בו גם בתי הארחה מסורתיים, קצת מסעדות והמון אווירה.

למציאת מקום לינה בוולוס וסביבתה, הקליקו כאן…

וולוס והמפרץ
וולוס והמפרץ

תרמופילאי Thermopylae

"…This is Sparta", כאילו לא ממש שם ספרטה אלה בדרום חצי האי פלופונסוס. אבל אם עוסקים אנו בצעקת הקרב של המלך ליאנודס מספרטה (במבטא סקוטי בולט בסרט 300), תרמופולאי הוא המקום בו נערך הקרב כפי שמתואר בסרט. המעבר של תרמופלאי היה שער הכניסה ממנו קיוו הפרסים לפלוש ליוון בשנת 480 לפני הספירה. מול הפרסים וצבאם העצום עמד צבא ספרטה הקטן והמיומן תחת פיקודו של המלך ליאונידס. הצבא הספרטני ניצל את המעבר הצר על מנת ליצור צוואר בקבוק לצבא הגדול שמולם. רק בגידה של מקומי הובילה חייל פרסי קטן למעקף הררי שאפשר להם לאגוף את הספרטנים.

פסל המלך ליאונדס בתרמופילאי
פסל המלך ליאונדס בתרמופילאי

הקרב של תרמופלאי הוא אחד מהסיפורים של ההיסטוריה היוונית העתיקה שהפכו כמעט למיתולוגיים. המעבר הצר היה שייך לפי המיתולוגיה לאל השאול האדס (Hades) בגלל ריח הגופרית של כמה מעיינות תרמיים בסביבה. כיום הכפר הקטן של תרמופילאי חי על תהילת העבר. הכפר נמצא ממש על ה-E75, הכביש המהיר של מזרח תסליה בין אתונה וסלוניקי. התיירים עוצרים ומצטלמים עם הפסל הענק של ליאונידס החמוש אוחז חנית שנמצא מעט מערבית מהכפר עצמו.

 

האי אביה Evia, Euboea

האי אביה הוא האי השני בגודלו ביוון אחרי כרתים. גודלו כ-3500 קמ"ר ומתגוררים בו כמעט מאתיים אלף איש, רובם המוחלט בבירתו כלקיס. האי העצום נמתח צפונית מחבל אתיקה ומטרופולין אתונה, גורלו כמעט נגזר עליו כחצי אי בדומה לפלופונסוס (שמחובר עם אתיקה ברצועה יבשתית דקיקה עליה יושבת העיר קורינתוס), אך האי מרוחק במיצר שרוחבו פחות מחמישים מטרים ממגע עם חבל אתיקה.

החיבור של אביה עם יוון היבשתית נמצא בתחומי העיר כלקיס שם עובר הגשר הישן של כלקיס מעל מיצר אוריפוס הארוך (שנחשב למיצר הצר בעולם בשל הכמעט חיבור עם אתיקה בתחומי העיר כלקיס). אורכו של האי אביה הוא 175 קילומטרים ורוחבו 45 קילומטרים בלבד. הוא נמתח בכיוון דרום-מזרח לצפון-מערב כחלק מהרכס של מה שאנו מכירים כרכסי קו החוף המזרחיים של יוון. רכס-על זה נמתח מהר אולימפוס בצפון, דרך הר אוסה, חצי האי פיליון ואז נכנס מתחת למי הים האיגאי. הוא שב ומתרומם לאורך האי אביה ובשרשרת של איים עד האי מיקונוס מדרום.

עיקר הטיול באי יתרכז בבירתו כלקיס ובכמה חופי רחצה טבעיים מעולים שבתחומו. חלקו הצפוני של האי מיוער מאוד וטבעי כמעט לחלוטין. חלקו הדרומי כפרי במהותו וכולל כמה עיירות קטנות וכפרים השוכנים לאורך חופי מיצר אוריפוס.

שקיעה באי אביה
שקיעה באי אביה

כלקיס Chalcis

בירתה הקטנה של האי הענק אביה, כלקיס (או כלקידה Chalkida) היא בית לשישים אלף איש בלבד. העיר נקראת על שם הנחושת שחצבו בימי קדם בהרים שבקרבתה (נחושת ביוונית נקראת "כלקוֺס"). שם התפתחה התעשייה החשובה ביותר של תקופת הברונזה (סגסוגת של נחושת ובדיל) שעל שמה נקראת כל התקופה. כלקיס יושבת על שתי הנקודות הצרות ביותר של מיצר אוריפוס ומחוברת עם אתיקה בשני גשרים מעל הנקודות הצרות.

הגשר הצפוני, גשר כלקיס הישן, הוא הנקודה הצרה ביותר של המיצר ורוחבה 40 וקצת מטרים בלבד. מדרום לה הגשר הגבוה של אוריפוס, שיושב על נקודה ברוחב של 120 מטרים מדרום לעיר. כלקיס מרוחקת מאתונה מרחק של כמעט שעת נסיעה והיא למעשה קו הגבול הלא רשמי בין דרומה של יוון וצפונה.

בכלקיס כמה כנסיות יפות, בראשן כנסיית הקדוש פרקסקבי (Agias Paraskevis), הקדוש הפטרון של האי וכנסיית איוס ניקלואוס (Agio Nikolaou). בעיר גם מוזיאון ארכיאולוגי לא רע. הגשר הישן של כלקיס הוא הלב של העיר, ממנו יוצאת טיילת מקסימה צפונה. בסמוך לעיר חלקים מאקוודוקט רומאי גדול וטירת קאראבאבה (Karababa) העות'מאנית החולשת על העיר מעברו השני של המיצר מעבר לגשר בעיירה קסירובריסי (Xirovrisi).

לחיפוש מלון בכלקיס ובאי אביה, הקליקו כאן…

חוף אגיוס יואניס
חוף איוס יואניס

 

חופים ונופש בפליון ואביה

סיינט ג'ון Agios Ioannis Pelion

הכפר איוס יואניס הוא אתר הנופש הגדול והחשוב בחלקו הצפוני של חצי האי פליון. הכפר מרוחק מוולוס, העיר הראשית במרחב, מרחק נסיעה של שעה ורבע, מעבר לרכס ההר העצום. לאורך החוף עם ישנה טיילת ארוכה ונוחה ושפע של חנייה. מעבר לטיילת לא מעט מלונות פרטיים ובתי הארחה חביבים להפליא. הכפר הוא מקום נופש שאהוד מאוד על המקומיים. בשיא העונה, הכפר יכול להיות גם עמוס וכך גם החוף (אז כולם מדרימים לחוף פאפא נרו מדרום או חוף פלאקה מצפון).

למציאת מקום לינה לנופש באיוס יואניס היפה, הקליקו כאן…

 

חוף פאפא נרו Papa Nero

חוף פאפא נרו נמתח דרומה מקו החוף של איוס יואניס, מעבר לשפך של נחל. החוף עצמו חולי ורחב מאוד, עם המון צ'ארם של טבע. בגב החוף הרחב גבעות מיוערות שהן חלק מחלוקת הצבעים המגניבה המורכבת מהחול הלבן, הגבעות הירוקות והים והשמיים בצבע הכחול העז. החוף עצמו מאובזר היטב ולמרות רוחבו, עלול להיות קצת צפוף בשיא העונה. בגב החוף נמצא הכפר איוס יואניס, מרחק של חמש דקות נסיעה או הליכה קצרה על קו החוף.

חוף פאפא נרו
חוף דמוחרי

חוף דמוחרי Damouchari

כשמדרימים מחוף פאפא נרו קו החוף הופך להיות מפורץ מאוד, עם ניקרות ומפרצונים שחודרים ושוחקים את המצוקים הלבנים. החוף של דמוחרי בחלקו הצפוני מלא נקרות כאלו, כולל הבריכה של דמוחרי, שהיא מעין פיורד לא נגיש מתחת למצוקים. סמוך לבריכה מפרץ בו נמצא מעגן סירות ודרומה ממנו חוף הרחצה היפה של דמוחרי. החוף מורכב מקצת חול והרבה אבנים וסלעים. חלקו הדרומי הוא מצוק מסיבי והנוף של החוף באמת ייחודי ומרהיב. מעל החוף לא מעט מלונות ובתי הארחה.

 

חוף פקיסטרה Fakistra

אחד החופים המרהיבים בפליון, חוף פקיסטרה הוא פשוט חוויה וויזואלית מרהיבה. החוף לא רחוק מאיוס יואניס אבל הדרך אליו מפותלת וארוכה יחסית. חוף פקיסטרה עצמו יושב בתוך מפרצון בין שני רכסי מצוקים מתונים מצפון ומדרום. החוף סופח סחף מהים ולכן אדן היבשת שלו יחסית רדוד. מעל רצועת החוף צוקים ויערות אורן פראיים. החוף אינו מאובזר כלל, הוא נגיש בשביל עפר מעט אתגרי.

חוף מילופוטאמוס
חוף מילופוטאמוס

חוף מילופוטאמוס Mylopotamos

אחד החופים הפופולאריים והיפים בקו החוף המזרחי של חצי האי פיליון. חוף מילופוטאמוס נמצא מרחק נסיעה של ארבעים דקות דרומה מעיירת הנופש איוס יואניס. החוף מורכב מחלוקי ים לבנים היוצרים יחדיו עם מי הים של הטורקיז חגיגה מרהיבה לעיניים. מעל רצועת החוף מצוקים נמוכים שבראשם חורש ירוק של עצי אורן. החוף נגיש בגרמי מדרגות שיורדים מהחניון שבמעלה הצוקים. בחוף אין כמעט מתקנים, יש טברנה ובאר מעט מעליו. החוף מוכר בשל שער האבנים שבחלקו הצפוני, מקום מעולה לסלפי.

 

חוף חורפתו Chorefto וחוף איי סרנטה Agii Saranta

החוף של חורפתו מרוחק כארבעים דקות נסיעה צפונית מאיוס יואניס. הוא דומה מאוד במהותו לכפר הנופש הגדול מדרום, עם רצועת חוף ארוכה, טיילת בגב החוף ובתי אירוח ומלונות מעבר לטיילת. החוף יחסית מסודר וחביב למדי, פחות עמוס מהחוף של איוס יואניס ופתרון לא רע לחופשה רגועה להפליא ממש מתחת לפסגת הר פליון. מדרום לרצועה המפותחת, עוד קילומטר של חוף טבעי, חוף איי סרנטה היפה.

כפר הדייגים קטיגיורגיס
כפר הדייגים קטיגיורגיס

חוף קטיגיורגיס Katigiorgis

החוף של כפר הדייגים קטיגיורגוס הוא הכי קרוב שתגיעו לסקיאתוס מפליון. החוף יושב בקצה מפרצון במרחק חמישה קילומטרים מאי הנופש השכן. בדומה לחופי סקיאתוס החוף כולל מראה דרמטי ויער ירוק בגבו. החוף החולי יושב על שרטונים שכולאים את הסחף ולכן הוא יחסית רדוד. בגב החוף בתי הארחה ומלונות ואפילו מינימרקט וטברנות.

 

חוף סיינט אנה Agia Anna Evia (אביה)

האי אביה
האי אביה

החוף של איה אנה הוא חוף הנופש המרכזי של צפון האי אביה. הוא מרוחק בנסיעה של שעה וחצי מכלקיס. חוף איה אנה הוא חוף ארוך והחולי יושב על רצועה מפותחת יחסית של מלונות וריזורטים.

החוף ארוך מאוד החופים המאובזרים צמודים לריזורטים שעל קו החוף. בין המלונות ישנן רצועות של טבע וחול. בגב החוף, מלבד מקומות הלינה ישנן גם טברנות ומינימרקטים. ניתן לטפס במעלה הגבעות לכפר איה אנה היפייפה. איה אנה הוא כפר יווני נינוח להפליא עם סמטאות מקסימות והמון אווירה.

 

חוף ליאדונסיה Lihadinisia או מונוליה Monolia (אביה)

החוף הכי פופולארי של אביה נמצא בכלל על אי פחות מקילומטר מהקצה המערבי של האי הארוך. החוף הוא חתיכת חוויה. חוף חולי מקסים שברקע עצי אורן וזית שאם קצת מדמיינים, מזכיר נוף של חופים באיים הטרופים של הקריביים. הדרך היחידה להגיע לחוף הפופולארי היא בסירה. יש קו קבוע של מונית-סירה שיוצא מחוף קאבוס (Kavos) המעולה שמצידו השני של המיצר או מהכפר איוס ג'ורג'יוס שממזרח (Agios Georgios Lichados). החוף קטן וצפוף אך מאובזר היטב.

חוף אגיוס ג'ורג'יוס במערב האי אביה
חוף איוס גאורגיוס במערב האי אביה

חוף קאבוס Kavos ואיוס גאורגיוס Agios Georgios (אביה)

שני חופים מעולים בקצה הצפון-מערבי של האי אביה, מרחק נסיעה של שעתיים וחצי מכלקיס. יחדיו עם חוף ליאדונסיה הקצה של אביה הפך לאימפריה של נופש ומושך יותר ויותר תיירים. חוף קאבוס יושב על הכף הקיצונית ביותר של האי. הוא כולל לשון חול מגניבה לחלוטין שיוצאת לכיוון חוף מונוליה שממול. מהלשון צפונה רצועה ארוכה וישרה של חול עם מתקנים לא רעים בכלל. קו החוף שנמתח מזרחה מלשון החול, במפנה דרומי עד הכפר איוס ג'ורג'יוס הוא צר הרבה יותר אך גם הוא חביב להפליא. בכפר עצמו שפע של אפשרויות כולל מקומות לינה, מסעדות ומקומות להצטיידות.

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

בתקופות מוזרות לא מזמינים לבד…

בצעו הזמנה בעזרת סוכן שמכיר את יוון

אנחנו באתרי קליקו מספקים מידע בלבד,
וכשצריכים להזמין – נעזרים בסוכן נסיעות מנוסה שמבין עניין:

 חייגו להזמנות: 074-7577966 
 או לחצו כאן לשליחת Whatsapp… 

 ויש גם הטבה: 50 דולר הנחה על כל הזמנה מעל 800 דולר! 

שימו 💚:
– ההנחה להזמנות שכוללות לינה ו/או רכב.
– השירות מתאים להזמנת דילים, מלונות, טיסות, רכבים וכד'. ולא לתכנון מסלול וייעוץ כללי.
– הפניה כפופה לתקנון השימוש באתר…

טיסה נעימה!

סוכן נסיעות ליוון VIP

גלו לי את הסודות של

יוון

אלפים כבר נרשמו ושדרגו את הטיול!

היי, אני טל, ועבדתי קשה על מנת ליצור עבורכם הדרכות ממוקדות ומעניינות, שישדרגו לכם את הטיול ליוון!

חינם לחלוטין ורק מידע מעניין!