ביטוח נסיעות ליוון – טיפים והמלצות מניסיון
הזמנתם כרטיסים לחופשה ביוון? עכשיו זה בדיוק הזמן הנכון לרכוש את ביטוח הנסיעות המתאים ביותר לחופשה שתכננתם.
אנו נסביר לכם למה 'כמה שיותר מוקדם יותר טוב' וגם – באיזה נקודות חשוב להתמקד כאשר נוסעים ליוון.
פוליסת ביטוח נסיעות לחו"ל כוללת מגוון רחב של כיסויים, כמו למקרה של טיפול שנדרש בעקבות ביטול נסיעה, במקרה של פיצוי על כבודה שנגנבה, או עקב מחלה, צורך באשפוז, הטסה רפואית ועוד.
אבל לא כל הפוליסות זהות, לכן חשוב להתאים את ביטוח הנסיעות שלכם לכל נוסע בנפרד, ולכל טיול בנפרד – זאת כדי שיתאים כמו שצריך ויכסה אתכם מבחינה ביטוחית.
הביטוח הקריטי הזה יכול לחסוך לכם סכומי עתק במקרה של אשפוז או ניתוח חירום בחו"ל. ככה לוודא שבמקרה חירום יהיה בארץ מי שינהל את הטיפול הרפואי שלכם והחילוץ לארץ במקרה הצורך.
לכן לא חוסכים על ביטוח נסיעות לחו"ל, גם לא ליעד קרוב כמו יוון!
קראו כאן את כל מה שצריך לדעת לפני שמחליטים על ביטוח נסיעות ולמה אנחנו בכלל צריכים את זה…
לחצו לקבלת ייעוץ (וגם הטבות!) מהסוכן שמבטח אותנו ואת הגולשים של אתרי קליקו…
שימו לב – המידע שבעמוד הזה נכתב מניסיון רב, אבל הוא בשום אופן לא מחליף ייעוץ מקצועי. אנחנו ממש ממליצים להתייעץ עם סוכן מורשה או גורם מקצועי אחר לפני שמחליטים איזה ביטוח נסיעות ליוון תרכשו.
מה כולל הביטוח לחו"ל?
באופן כללי: ביטוח הנסיעות שלכם לחו"ל כולל 2 חלקים:
1. רובד בסיסי – שהוא חובה ברובו ומבנהו דומה בין החברות (אך לא במחירו…). רובד זה אינו משתנה הרבה מיעד ליעד.
2. הרחבות (כיסויים נוספים) – בתשלום נפרד.
הביטוח הרפואי הכלול בביטוח הנסיעות הבסיסי מכסה הוצאות של טיפול ואשפוז, רכישת תרופות, טיפולי חירום בשיניים, חילוץ ופינוי לבית חולים במקרה של תאונה, פינוי מוטס לארץ והוצאות נלוות לטיפולים רפואיים.
מה שמעניין אותנו כשאנחנו נוסעים ליוון אלו גם ההרחבות. כי אנחנו לא מעוניינים להגביל את עצמנו מפעילויות מסוימות ברגע האחרון רק כי פתאום נזכרנו שהביטוח לא מכסה אותן…
אילו הרחבות ביטוח חשובות שיהיו בטיול ליוון?
בגדול זה תלוי בפעילות שתעשו.
אם תהיו בעיקר בעיר, בלי לזוז הרבה מבתי הקפה והמלון – אז הביטוח הבסיסי יספיק ברוב המקרים. אבל אם אתם מטיילים במקומות יותר מאתגרים, עושים ספורט וכד' – שקלו להוסיף הרחבות רלוונטיות.
הכי חשוב – פעילויות אקסטרים וספורט אתגרי –
נכון, יוון הוא לא יעד אקסטרימי במיוחד ורוב הנוסעים אליו יעדיפו בטן-גב ושייט בקייק, אבל שימו לב…
מבחינת חלק מחברות הביטוח – פעילויות כמו קייקים או שייט בסירה, רכיבה על אופניים, מזחלות הרים, פארקי חבלים ואומגות, רכבלים, סקי ופעילויות שלג שונות – נחשבות לעתים כספורט אתגרי!
אז אם תרצו למשל לצאת לראפטינג בנהר הוידומאטיס, לצאת לטראק בקניון ויקוס, לעשות טיול ג'יפים בחבל צומרקה או לקפוץ בנג'י בתעלת קורניטוס – ודאו שהפעילויות האלה, כמו גם פארקי שעשועים, קייקים, ופעילויות אחרות – מכוסות ע"י הביטוח.
כי אז… אם השתתפתם בפעילות כזו וקרה משהו ולא רכשתם הרחבה? רע מאוד כי אתם לא מכוסים ☹
קשה לדעת מראש מה כלול ומה לא בכל חברת ביטוח נסיעות, ולכן – כדאי להיות מכוסים מראש לכל הימים.
ביטוח החזר השתתפות עצמית ברכב שכור –
בדקו האם הפוליסה מציעה אפשרות להרחבת ביטוח. הרחבה כזו תספק כיסוי למקרה בו נאלצתם לשלם מכיסכם השתתפות עצמית בשל נזק או אובדן רכב שכור (השתתפות עצמית זו יכולה לנוע בקלות בטווח שבין 750 ל-2,500 יורו).
אזהרה – ביוון היפה שלנו חברות ההשכרת הרכב מאוד… נקרא לזה יווניות :-), לכן יש הרבה מקרים של סיבוכים וחיובים כספיים מאוד גבוהים, אז כדאי לכם מאוד להיות מכוסים כמו שצריך.
שימו לב: כדאי מאוד לרכוש הרחבה שכזו במידה ולא קיבלתם ביטול השתתפות עצמית מלא מחברת ההשכרה. אם יש ביטות השתתפות עצמית – ייתכן שאתם כבר די מכוסים.
להסבר נוסף על ביטול וביטוח החזר השתתפות עצמית…
ביטוח כבודה ומטען –
גם אם רשום בפוליסה שלכם כי היא כוללת ביטוח כבודה – תדעו שבמקרים רבים הכיסוי אינו כולל טלפון נייד, מחשב וחפצים אחרים בעלי ערך. על כן, אם אתם לוקחים אתכם רחפן, מצלמה יקרה, תכשיטים ופריטים יקרי ערך אחרים – וודאו כי הם מכוסים ע"י הביטוח.
החמרת מצב רפואי קיים –
אם אתם יוצאים כאשר ישנו מצב רפואי קיים, דעו לכם שהוא לא מכוסה! חברת הביטוח תרצה לדעת מראש במה מדובר. ככל הנראה חברת הביטוח תיגבה פרמיה נוספת (ולא זולה!) כדי לבטח אתכם כנגד החמרה של המצב הרפואי הקיים בזמן הטיול.
נסיעה בזמן היריון –
גם כאן לא כל חברה תסכים לבטח ולא בכל חודש להיריון. כמה שיותר מתקדם – ככה יותר מסוכן…
תאונות אישיות –
בגדול זה אומר שתקבלו פיצוי כספי חד פעמי במקרים של פציעה או אשפוז וכד' (תלוי בפוליסה) שקרו במהלך הטיול ביוון. זוהי הרחבה די כלכלית כמו סוג של פיצוי, לא אמורה לשנות את סוג הטיול הרפואי שתקבלו במקרה חירום.
איפה רוכשים ביטוח נסיעות טוב ליוון?
אפשר לרכוש את ביטוח הנסיעות ישירות מחברת הביטוח, או באותו מחיר דרך סוכן ביטוח טוב.
אם החלטתם לרכוש דרך סוכן, עדיף למצוא סוכן שיש לו ניסיון בביטוח נסיעות לחו"ל (לצערנו ומנסיוננו – לא כולם מכירים את התחום כמו שראוי).
היתרון ברכישה בעזרת סוכן הוא השירות האישי. במקרה בו אתם מפעילים את הביטוח או תובעים החזר הוצאות, תקבלו שירות וייעוץ מאדם נוסף שמנוסה בתביעת חברות הביטוח. ככה לא תעמדו לבד מול מוקד של נציגים חמודים שמתחלפים כל רגע…
לחצו לקבלת ייעוץ (והנחות) מהסוכן שמבטח אותנו ואת גולשי קליקו…
למידע על חברות ביטוח הנסיעות המובילות בארץ לחצו כאן…
חשוב לזכור שבמדינות שונות קיים לעתים גם קושי בתקשורת בגלל הפער בין השפות ואפילו התרבות. לעתים נוח יותר שיש לנו סוכן ונציג שמכיר היטב את התחום ואת הנפשות המעורבות. סוכן שיכול לדבר איתנו ברמה האישית ולתווך לנו את הכול בשפה שלנו.
מה חובה לבדוק לפני רכישת ביטוח נסיעות ליוון?
מחיר – בשוק ביטוחי הנסיעות לחו"ל יש מגוון רחב ופערי מחיר גדולים בין החברות ובין הפוליסות. לא תמיד המחיר הגבוה יותר מייצג את הפוליסה הטובה יותר או המתאימה ביותר לצרכיכם.
הכיסויים בפוליסה ותנאי התביעה – חשוב לבדוק שהפוליסה מכסה אתכם לפי צרכי הטיול שלכם. בדגש על תחום הספורט האתגרי, או רכב שכור וכבודה בעלת ערך.
תקרות של הוצאות רפואיות – ברובן של הפוליסות הטובות, התקרה לכיסוי הוצאות רפואיות עולה על מיליון דולר וכוללת כיסוי לטיפול רפואי, אשפוז ממושך, פינוי רפואי – מוטס או קרקעי, הטסה רפואית לישראל במטוס מיוחד או במטוס רגיל אך בליווי רופא צמוד המגיע מהארץ, הטסה והוצאות מלווים, תרופות שניתנות לאחר אשפוז, המשך אשפוז בישראל, וגם טיפול פסיכולוגי. יש לבדוק גם תקרת הוצאות לאיתור וחילוץ, אובדן ונזק לכבודה ותחת אילו תנאים. לכל מקרה יש תקרה משלו ותנאים לקבלתה.
השתתפות עצמית – בחלק מהפוליסות עליכם להשתתף בהוצאה הרפואית בסכום של כמה עשרות דולרים.
אם לדוגמה קיבלתם טיפול בעלות של 100 דולר (לשמחתנו לא תמיד ההוצאות הן עשרות אלפי דולרים) – אזי רק ההשתתפות העצמית יכולה להגיע לאותו הסכום ולא שווה לתבוע את הביטוח.
ליד כל סעיף בפוליסת הביטוח מצוין האם ישנה השתתפות עצמית ובאיזה סכום בהתאם לכל מקרה. ישנם ביטוחים ו/או סעיפים רבים בהם לא נדרשת השתתפות עצמית כלל. סכומי ההשתתפות העצמית משתנים מאוד בין הפוליסות ולכן כדאי להשוות ולדעת מהם מראש.
הוצאות איתור וחילוץ – הרחבה זו דואגת לכם במקרה של ניתוק קשר, היעלמות או תאונה בשטח ובאזורים נידחים.
והכי חשוב! הפוליסה עצמה היא נייר ותו לו. מה שרשום בפוליסה, שבואו נודה – רובנו איננו קוראים… לא יספיק כדי להבטיח לנו שאכן נקבל את הכסף מחברת הביטוח. במילים אחרות- כדאי מאוד לברר עם הסוכן או הגוף שממנו רוכשים, מה ניסיון התביעות שיש לו עם אותה חברת ביטוח/פוליסה.
זכרו שבהרבה מקרים זה הדבר החשוב ביותר! האותיות עצמן שרשומות בפוליסה לא ישלמו את התביעה ובטח שלא ינהלו אותה!
אופן ההתנהלות בחו"ל
- לפני היציאה ליוון וודאו כי בני משפחותיכם יודעים באיזו חברה אתם מבוטחים ואיך יוצרים קשר עם מוקד החירום של החברה.
מומלץ להכניס את מספרי החברה לזיכרון של הטלפון.
בנוסף, מומלץ לשאת עליכם העתק מעמוד תקציר הפוליסה. - במקרה של נזק פיזי (למשל לרכב שכור) או למטען, או שחס וחלילה יש בעיה רפואית – צרו קשר מיד עם חברת הביטוח כדי לקבל הנחיות והכוונה להמשך טיפול.
- בדקו מראש מה נדרש להשיג במקרה של תאונה עם רכב או גניבת ציוד.
במקביל צרו קשר עם סוכן הביטוח שלכם כדי לקבל הנחיות על איך יש להתנהל מול חברת הביטוח.
למה זה חשוב?
כי יש מקרים בהם תצטרכו להשיג במקום האירוע מסמכים שונים (למשל דוח משטרתי), ושאם לא תעשו זאת – לא תוכלו לתבוע את חברת הביטוח!
כמובן זה רק החלק הכספי, אך יש להתייעצות יתרונות בתחומים נוספים שונים.
שמרו תיעוד וקבלות של כל הוצאה שאולי קשורה לביטוח, כולל של המלווים שלכם (אשר רבים לא יודעים – אבל גם ההוצאות שלהם מכוסות בפוליסת הביטוח במקרים מסוימים).
מתי כדאי לעשות ביטוח נסיעות ליוון?
את רוב הביטוחים אפשר להפעיל החל רק מ-180 יום לפני הנסיעה. המלצתנו – נצלו זאת ורכשו את הביטוח מראש.
למה?
בעיקר כי לא תשלמו יותר, אבל תהיו מכוסים זמן רב מראש תחת סעיפי קיצור/ביטול הנסיעה (אם עוד לא רכשתם ביטוח והנסיעה בוטלה – אף אחד לא יחזיר לכם את הכסף).
דעו כי בדרך כלל ניתן לבטל ביטוחים ולקבל החזר מלא. זאת כל עוד כמובן לא תבעתם או טסתם כבר. לכן גם אם רכשתם ביטוח מראש ולאחר מכן התחרטתם – כנראה שלא קרה כלום 🙂.
רוצים עזרה בביטוח ליוון?
לחצו לקבלת ייעוץ (והנחות) מהסוכן שמבטח אותנו ואת גולשי קליקו…