חיפוש באתר

הפלופונסוס – חצי האי המיתולוגי בדרום יוון היבשתית

חצי האי של הפלופונסוס Peloponnese היה הסט לרובם המוחלט של סיפורי המיתולוגיה. כיום זהו ממרחבי התיירות הבתוליים והיפים ביותר בכל יוון. הקסם של הגיאוגרפיה והנופים של הפלופונסוס, הנו בליל מרהיב של ים טורקיז והרים מסועפים נותר כשהיה עד ימינו. בחצי האי כיום את הפולחנים הפגאנים החליפו שפע של חופים מעולים, כפרי דייגים קטנים וצבעוניים והמון מנזרים אורתודוכסים.

נוף חצי האי מאני
נוף חצי האי מאני בדרום הפלופונסוס
  • הפלופונסוס נקרא על שם הגיבור המיתולוגי פלופס, אבי השושלות החשובות של גיבורי יוון
  • מצאצאיו היה גם הגיבור הרקלס (Heracles) שחרש את חצי האי לאורכו ולרוחובו במסגרת רוב המשימות המיתיות אותן ביצע
  • בחצי האי התאהבו האלים בבני אנוש, נעו כוחות הצבא של האפיגונים שהחריבו את תביי (Thebes) וגם המקום ממנו נחטפה הלנה מספרטה על ידי פאריס הנסיך הטרויאני ועוד
  • חצי האי כולו הוא אתר שבחציו ארכיאולוגי וחציו השני בכלל מיתי
  • הוא המקור הראשוני והגולמי של התרבות המערבית כפי שאנו מכירים אותה

 

כמה זמן צריך לטיול בפלופונסוס?

כדאי לחלק את הטיול בחצי האי הגדול למקטעים (צפון מזרח, צפון מערב ודרום). לכל מקטע כדאי להקדיש כשלושה עד חמישה ימים תלוי בקצב הטיול שלכם.

 

כל מה שחייבים לראות ולעשות בפלופונסוס

  • לחצות בצפיפות את תעלת קורינתוס
  • חוויה מטריפה במונמבאסיה
  • נופש וים בחוף סימוס שבאי אלפוניסוס
  • לצרוח "פה זה ספרטה"  כמו המלך ליאנודס (ואולי לפגוש את הלנה)
  • לחוות את הקסם הטבעי של חוף ווידוקוליה
  • חוויה עירונית בפאטרס
  • טרקים בתהום לוסיוס

למדריך השלם לטיול בצפון מזרח הפולופונסוס (מיקנה, ארגוס, קורינתוס, נאפפליו, אפידאורוס ועוד), הקליקו כאן…

למדריך השלם לטיול בדרום הפלופונסוס (מונמבאסיה, המאני החיצוני והפנימי, ספרטה, פילוס, מיסטראס ועוד), הקליקו כאן…

למציאת מקום לינה בפלופונסוס, הקליקו כאן…

 

איך לתכנן מסלול טיול בפלופונסוס?

  • הפלופונסוס הוא חצי אי ענק ויש לתכנן את הטיול בו במקטעים
  • מומלץ לחלק את הטיול בחצי האי למסלולים: בדרום, בצפון-מזרח ובקו החוף המערבי
  • ניתן לשלב בין המקטעים אך יש להקדיש לכך זמן, כי כל מקטע הוא יחסית ארוך
  • רוב מי שיגיע לפלופונסוס יבוא מכיוון אתונה. שער הכניסה לחצי האי היא העיר קורינתוס (Korinthos), כשעה נסיעה מאתונה. מקורינתוס אפשר להמשיך לקלמטה (כמעט שעתיים נסיעה) שבדרום חצי האי ומשם להתמקם לטיול בדרום
  • טיול בדרום חצי האי יכלול מסלול לאורך קו החוף המפורץ ולכן הארוך מאוד מפילוס (Pylos) במערב ועד מונמבאסיה (Monemvasia)  במזרח
  • מקורינתוס ניתן לחלופין גם לצאת אל קו החוף המערבי, לכיוון העיר הגדולה פאטרס (Patras), במרחק נסיעה של שעה וחצי בערך
  • פאטרס היא המקום המושלם להתמקמות לטיול בקו החוף המערבי ובאתרי הטבע המרהיבים של ארקדיה (Arcadia)
  • קורינתוס היא המקום האידיאלי לטיולי כוכב במרחב הקטן והעמוס באתרים ארכיאולוגיים של הצפון-מזרח. מקורינתוס אפשר לצאת לטיול במיקנה, ארגוס, טרוייזן ובעיר היפייפיה נאפפליו (כמעט שעה נסיעה דרומה)

 

מפה של כל האתרים והאטרקציות בחצי האי פלופונסוס

 

צפון מזרח חצי האי פלופונסוס – יוון המיתולוגית

חלקו הצפון מזרחי של חצי האי הפלופונסוסי הוא כל כולו מסע בזמן ליוון של המיתולוגיה. בלשון היבשה הקטנה שבין מפרץ ארגוליס מדרום והמפרץ הסארוני מצפון, שפע מטורף ואינטנסיבי של מירב הערים החשובות שכיכבו בסיפורי המיתולוגיה יוונית. במרחב המצומצם תמצאו את האתרים הארכיאולוגים של מיקנה, ארגוס, קורינתוס, נמאה, אפידואורס וטרוייזן.

  • בערים האלו נולדו וחיו גיבורי המיתולוגיה היוונית
  • בגבעות ובמישורים של חצי האי השלים הרקולס (Heracles) את מירב משימותיו עבור בן דודו מלך מיקנה
  • שם נולד תסאוס (Theseus) שבבגרותו טיהר את הארץ מבריונים במסעו היבשתי מטרוייזן מכורתו לאתונה
  • שם נרצח המלך אגממנון (Agamemnon) בשובו מטרויה בעודו רוחץ באמבטיה, בידיה של אשתו
  • משם עלה צבאו של אדרסטוס (Adrestus) בראש שבעת המצביאים לכיוון תביי שמעבר למפרץ קורינתוס

כיום במרחביו של חצי האי מעט ערים וישובים, אך בולט בהם פרוייקט הבנייה המרהיב של תעלת קורינתוס. התעלה הצרה מחברת את המפרץ הסארוני עם מפרץ קורינתוס. היא נכרתה במאה ה-19 על מנת לקצר את נתיב השיט מהמערב אל נמל פיראוס.

אורכה של התעלה כ-6 קילומטרים ודפנותיה שנחצבו בסלע ברוחב של 21 מטרים מסותתות להפליא וגובהן מגיע עד ל-80 מטרים בחלק מהמקטעים. אל תחמיצו גם ביקור בעיר הקטנה של נאפפליו. בעיר שפע של אתרים וונציאניים יפים עד כאב ששתלו השליטים האיטלקיים. זאת כמעין תשובה להתיישבות היוונית באיטליה כאלפיים שנה קודם לכן.

לכל המידע על אתרים וטיול בצפון מזרח הפלופונסוס, הקליקו כאן…

התיאטרון באפידאורוס לרקע ההרים
התיאטרון באפידאורוס לרקע ההרים

 

כל האתרים והאטרקציות בצפון מערב הפלופונסוס

פאטרס Patras

העיר פאטרס או פאטרה היא המרכז העירוני השלישי בגודלו ביוון, אחרי המטרופולין של אתונה הבירה וסלוניקי. בפאטרס מתגוררים כמאה ושבעים אלף איש, ובה הרבה פחות תושבים מבשתי הערים שלפניה. פאטרס היא העיר הגדולה בחצי האי הפלופונסי. שוכנת על קו החוף הצפוני של חצי האי לשפת מפרץ קורינתוס.

רובה של פאטרס של ימינו היא בנייה חדשה מסוף המאה ה-19. בנייני העיר (בדומה לרוב ערי יוון), הם אסופה של בתים בסגנון ניאו קלאסי בגובה של כמה קומות. פאטרס עצמה אינה עיר מעניינת במיוחד אך היא מקום עצירה ושהייה נוח כבסיס טיול במרחב המרהיב של צפון ומערב הפלופונסוס. פאטרס מחולקת לעיר התחתית – לה רחובות שתי וערב שבליבם כיכר וזילאוס, סמוך לנמל העיר; והעיר העלית שמטפסת על הגבעות המתונות החולשות על המרכז מדרום.

למציאת מקום לינה בפלופונסוס, הקליקו כאן…

גשר ריו אנטיריו ליד פאטרס
גשר ריו אנטיריו ליד פאטרס

טיול בפאטרס

העיר מוכרת כמקום מותו של הקדוש אנדריאס או אנדרו, אחיו של הקדוש פיטר ואחד האפוסטילים (השליחים של ישו). הקתדרלה של העיר מוקדשת כמובן לקדוש אנדרו (Saint Andrew). הכנסייה, שהיא אחת היפות והמרשימות בכל יוון, ממוקמת בחלקו המערבי של מרכז העיר, לא רחוק מהקצה המערבי של הנמל וממגדלור פאטרס החביב. מרכזה של העיר היא כיכר וזילאוס האלגנטית (Vasileos Plaza), והמוקפת מכל אבריה בשולחנות הטברנות והמסעדות. הכיכר שוכנת בלב רחובות השתי וערב של המרכז העירוני הניאו קלאסי.

 

האודיאון והאגורה של פטרס

המגדלור בנמל פטרס
המגדלור בנמל פטרס

האתר הראשי והחשוב ביותר בפטרס הוא התיאטרון הרומאי העתיק – האודיאון (Roman Odeon). האודיאון (תיאטרון מקורה) נמצא במה שנחשב לעיר העלית, עבר תהליך חלקי של שיקום וכיום מהווה מקום בו נערכות הופעות. סביב האודיאון אתר ארכיאולוגי פעיל, סמל משובב לישן והחדש שמסמל היטב את יוון.

מעבר לכביש נמצאת החפירה הארכיאולוגית של מה שהיה האגורה של פאטרס. בסמוך גם החלה חפירה ארכיאולוגית של מה שהיה האמפיתיאטרון הענקי של פאטרס מהתקופה הרומית. החפירות גילו רק את קצהו של האתר הענקי שרובו כבר קבור מתחת לבנייה מודרנית.

 

העיר העלית של פטרס

מהאודיאון ניתן לטפס אל העיר העלית במלוא מובן המילה, שם תמצאו את טירת פטרס העתיקה. בטירה (Patras Castle) יסודות הקרקע וחורבות של טירה מהתקופה הביזנטית, שהיא עצמה נבנתה על מקדשי האקרופוליס של פאטרס מהתקופה הקלאסית וההלניסטית. הטירה בסך הכל נשמרה היטב וחוזקה במרוצת השנים על ידי הכובשים השונים והמבנה נותר יציב עד היום.

מעל הטירה, בתוך שטח הגבעות שבפאתי העיר העלית, נמצא גם האקוודוקט המרשים שגם הוא מהתקופה הרומית. אורכו של האקוודוקט היה 6 וחצי קילומטרים והוא סיפק מים לטירה. כיום ניתן לראות חלקים מהאקוודוקט הרומי הנאה שמתוארך למאה הראשונה לספירה.

הנוף ההררי של ארקדיה
הנוף ההררי של ארקדיה

מסילת הרכבת קלבריטה Kalavrita – דיאקופטו Diakopto

מסילת הרכבת הצרה היא כיום אחת האטרקציות היותר מרגשות של צפון הפלופונסוס. הקו הונח בסוף המאה ה-19 על מנת לשנע עופרות מהמכרות של קלבריטה גבוה ברכס הר הלמוס (Mt. Helmos).

מסלול קו הרכבת של קלבריטה בצפון הפלופונסוס
מסלול קו הרכבת מסילת הרכבת קלבריטה – דיאקופט בצפון הפלופונסוס

כיום הרכבת מהווה אטרקציה תיירותית וייחודו של הקו הוא המסלול הבלתי אפשרי והנופים המרהיבים שהוא מציע. אורכו 22 ק"מ בלבד והוא מטפס אל ההרים דרך גשרים ומנהרות. שיאו הוא המעבר מעל התהום של ווראיקוס.

הקו מחבר את העיר דיאקופטו לחוף מפרץ קורינטוס עם הכפר קלבריטה במעלה ההרים, זמן הנסיעה בו הוא כשעה לכל כיוון. לקו המסילה תחנה בכפר קאטו זאכלורו (Kato Zachaloru). סמוך לכפר, במסלול הליכה של 40 דקות בערך נמצא המנזר של מוני מגה ספילאו (Moni Megalou Spileou), אחד המנזרים העתיקים ביוון.

 

הר הלמוס Chelmos – קלבריטה ומערת האגמים בקסטריה Kastria

רכס ההרים המרשים שחותם את צפון הפלופונסוס הוא מקום פופולארי לטיולי טבע וטרקים. ההר של הלמוס, או ארואניה (Aroania) חותם את הגבול הגיאוגרפי הדרומי של החבל העתיק אכאאה (Achaea). אכאוס היה אחד מבניו של הלנוס, אחיו של איולוס ודודם של איון ודרוס, ארבעת שבטי יוון. ברכס המרשים והפוטוגני תמצאו את כל קו ההיסטוריה של יוון. במיתולוגיה, נאמר על ההר שהוא המקור לנהר הסטיקס, אחד מארבעת נהרות העולם התחתון (ולהקת רוק אמריקאית מהסבנטיס).

ההר היה גם חלק מההיסטוריה המודרנית של יוון כאשר במנזר (מוני) איאס לאברס (Agias Lavras), סמוך לקלבריטה, הניף הארכיהגמון של פאטרס את נס המרד בעות'מאניים. במלחמת העולם השניה המנזר עצמו נהרס על-ידי הגרמנים ב-1943 כחלק מפעולת נקם של הגרמנים בקלברטה הסמוכה. הרס המנזר היה חלק מטבח שביצעו הנאצים בתושבי העיירה הסמוכה. כיום, למרבה המזל, ברוח היוונית העכשווית הרכס השליו והיפה הזה מהווה אתר תיירותי נהדר לטיול המשלב טבע, ארכיאולוגיה והיסטוריה.

בסמוך לעיירה קסטריה, עשרים דקות נסיעה דרומה מקלבריטה, ישנו אחד מאתרי הטבע היפים בפלופונסוס. מערת האגמים (Cave Lake / Kastaria Cave) הכוללת כ-15 בריכות בתוך המסלע של ההר. הבריכות מוקפות בזקיפים ונטיפים וניתן לרדת אליהן למסלול טיול אל נתיב הנחל התת קרקעי.

חוף בפלופונסוס
חוף בפלופונסוס

חוף קלוריה Kalogria והפארק הלאומי של סטרופיליה Strofylia

בפינה הצפון מערבית של הפלופונסוס נפרש קו החוף של קלוריה. הוא נמצא ממש על החיבור של מפרץ קורינתוס לים היוני, והוא אחד הייחודיים באימפריית החופים הבלתי נגמרת שנקראת יוון. מדרום לעיירה נמתח קו החוף החולי לאורך של שבעה קילומטרים ובגבו הפארק הלאומי של סטרופיליה.

הפארק הלאומי כולל אדמת ביצות, דיונות בקרבת החוף, יערות אורנים ואת לגונת פרוקופוס (Prokopos) המרשימה. מדרום ללגונה נמצא אגם למיה (Limni Lamia). הפארק הלאומי והחוף הטבעי הארוך הם אתר נופש וטיולי טבע פופולאריים ובימי הקיץ מלאים במבקרים.

 

חלמוצי Chlemoutsi או קלרמונט Clermont

הטירה המרהיבה והמפורסמת של חלמוצי ממוקמת לאורך קו החוף של הים היוני. היא מרוחקת בנסיעה של שעה מפאטרס וארבעים דקות מקלוריה (Kalogria). טירת חלמוצי נבנתה על ידי הפראנקים (צלבנים) במאה ה-13 במטרה להגן על נמל קיליני (Kyllini) שמצפון. הטירה נבנתה על הגבעות שמעל קיליני והיא מציעה חוויה מרהיבה של נוף לכיוון כל החלק המערבי של הפלופונסוס. מהטירה נוף מרהיב לכיוון אי החופים המיתי זקינתוס, במרחק עשרים קילומטרים מערבה.

דימיציאנה מעל תהום לוסיוס
דימיציאנה מעל תהום לוסיוס

תהום לוסיוס Lousios

הערוץ של לוסיוס הוא יובל הררי של נהר האלפאוס (Alfeios) המיתולוגי (הנהר שהרקולס השתמש במימיו על מנת לנקות את אורוות אוגיאס באחת ממשימותיו) שזורם מערבה אל הים היוֺני. התהום שאורכו חמישה קילומטרים כולל את הערוץ החופר במסלע לעומק של כמעט שלוש מאות מטרים. מעל הערוץ שבילי הליכה והייקניג עם הנופים המהממים ביותר ביוון.

השבילים מובילים לכמה מנזרים ולאתר הארכיאולוגי של גורטיס (Gortys). בגורטיס היה מקדשו של האל אסקלפיוס אל הרפואה (Asclepius). המנזרים עצמם מרשימים מאוד, בנויים בהתאם לתנאי השטח הקשים ויש בהם ציורי קיר מיוחדים. הגישה אל התהום היא מהכפר המקסים דימיציאנה (Dimitsana) שמצפון לו.

 

אולימפיה Olympia

עתיקות אולימפיה
עתיקות אולימפיה

בנסיעה של שעה וחצי דרומה מפטראס נמצאות העתיקות המפורסמות של אולימפיה. אולימפיה היא אולי האתר הכי מפורסם של יוון העתיקה. על שם העיר המיתולוגית נקראים המשחקים האולימפיים כהמשך מודרני של תרבות המשחקים של יוון העתיקה. בזמן יוון העתיקה האתר היה מקודש לזאוס ונקרא על שמו של הר אולימפוס, משכנם של האלים.

את אולימפיה ייסד הגיבור הרקלס בכבודו ובעצמו והקדיש אותה לפלופס מלך אליס (Elis). המלך המייסד של הפלופונסוס לכבוד נצחונו על המלך אוינמאוס במרוץ מרכבות. הרקלס הקים את האתר לאחר שהצליח לנקות את הדומן ברפתות אוגיאס, כחלק ממשימותיו. הרקלס הנהיג במקום שורה של תחרויות ומשחקים יחדיו עם הפולחנים של אביו זאוס.

באולימפיה עמד גם פסל זאוס האולימפי, אחד משבעת פלאי תבל של העולם העתיק. האתר כלל אצטדיונים לתחרויות יחדיו עם מקדשים להרה, לפלופס (בו היה קבור המלך המייסד) ועוד. המשחקים האולימפיים נערכו אחת לארבע שנים מהמאה השמינית לפני הספירה.

באתר הארכיאולוגי ישנם מבנים שעוד נותרו מהמאה השישית לפני הספירה (התקופה הארכאית), אך רוב הבנייה והפיתוח של האתר היו בתקופה הקלאסית כמאה וחמישים שנה מאוחר יותר. אז נבנה גם הפסל המוזהב של זאוס שהוצב במקדש זאוס המונומנטאלי. המשחקים האולימפיים היו מבין האירועים החשובים של העת הקלאסית וההלינסטית והמשיכו גם בתקופה הרומית. עם קבלת הנצרות על-ידי הקיסרים הרומים, הם בוטלו בסוף המאה הרביעית לספירה. בעיקר בשל המאבק בפולחנים הפגאניים שבאתר.

 

המוזיאון של אולימפיה

ממול האתר הארכיאולוגי של אולימפיה שוכן המוזיאון המעולה של האתר. במוזיאון נמצאים הממצאים הקטנים והניידים שנחפרו באתר. המוזיאון מתחלק לתקופות בהן האתר היה פעיל, כולל אגף של ממצאים פרה-היסטוריים וממצאים מהתקופה היוונית הקדומה; אגף של התקופה היוונית – הארכאית, הקלאסית וההלניסטית; והאגף של ממצאים מהתקופה הרומית. הפסלים החשובים שמוצגים הם פסל חטיפת גנימדס (Ganymede) בידי זאוס מהתקופה הארכאית ופסלו של הרמס (Hermes) מהתקופה הקלאסית.

לרכישת כרטיסי כניסה און-ליין (ללא תור), לאתר הארכיאולוגי של אולימפיה, הקליקו כאן…

חוף ווידוקוליה בפלופונסוס
חוף ווידוקוליה ליד פילוס בדרום מערב הפלופונסוס

 

דרום הפלופונסוס

החלק הדרומי של חצי האי פלופונסוס הוא חוויה כפרית יוונית מרהיבה של ים, חופים וארכיאולוגיה. החבלים המפורסמים של לקוניה (Lakonia) ממזרח ומסיניה (Messinia) ממערב הם מבין חבלי הארץ החשובים ביותר של ההיסטוריה היוונית העתיקה. בליל קסום של היסטוריה קלאסית (הליגה הפלופונסית), מיתולוגיה (הלנה מספרטה, הדיוסקורים אחיה, נסטור מלך פילוס ועוד), עיירות של כובשים וונציאנים ועות'מאניים ולבסוף ההתעוררות הלאומית של יוון המודרנית. כולם מגולמים היטב בחבל הארץ הרחב.

בדרום הפלופונסוס תמצאו את יוון הגלעינית, הפחות ממוסחרת והיותר אותנטית. כפרי דייגים עם סחורת ים משובחת, אווירה נינוחה על חופים מרהיבים, טיולים בהרים, נופי ים מטריפים. כל אלו עומדים לרשות התיירים שמטריחים את עצמם דרומה.

 

מהו דרום הפלופונסוס?

כנסייה במיסטראס
כנסייה במיסטראס

דרום הפלופונסוס הוא למעשה שני חבלי הארץ המיתולוגיים של לאקוניה (Laconia או לאקדימון) במזרח ומסיניה (Messinia) במערב. כיום שני חבלי הארץ מוגדרים גיאוגרפית כנפות. אך ההיסטוריה המדממת של יוון העתיקה + סיפורי המיתולוגיה, הפכו את שני חבלי הארץ למושגים טעונים במיוחד.

אם נגיד זאת בלקוניות (קצר וקולע, על שם חבל הארץ), לדרום הפלופונסוס חלק נכבד מאבני המסד של מה שאנו מכירים כיוון.

חבלי הארץ גובלים מצפון עם ארקדיה (Arcadia), החבל הפראי של המיתולוגיה ואליס (איליה Ilia) ממערב. מדרום קו החוף הים תיכוני כולל שני מפרצים גדולים – מפרץ לקוניקוס ממזרח ומפרץ מטיניאקוס ממערב. באופן שמעט מזכיר את המבנה של חלקידיקי בצפון, המפרצים יוצרים שלוש לשונות יבשה, ממערב הלשון של העיר פילוס שגובלת ממערב בים היוני; במזרח הלשון עליה חולשת מונבאסיה שגובלת ממזרח בים האיגאי; ובאמצע, בין שני המפרצים, חבל המאני (Mani) הכפרי והמקסים.

העיר ספרטה המיתית, בירתה של לאקוניה, הפכה למטבע לשון ידועה של חברה מיליטריסטית על סף הפסיכוטית ומעין גלגול מוקדם (ונערץ) של התרבות הפשיסטית. ספרטה הובילה את הליגה הפלופונסית, הכוח העיקרי ששלט ביוון בתקופה הקלאסית. הייתה מי שבמידה רבה אחראית למניעת הפיכת דרום הבלקן לחלק מהאימפריה הפרסית. היא דיכאה באכזריות את בני העיר השכנה מסנה (בירת מסיניה). הפכה את כלל בני העיר למעמד העבדים שמשרת אותה. ספרטה הייתה גם עיר הולדתה של הלנה מספרטה, לאחר מכן הלנה מטרויה. מי שהייתה האישה היפה בהיסטוריה שבגינה פלשו היוונים לטרויה.

לכל המידע על טיול בדרום הפלופונוסוס, הקליקו כאן… 

חוף לימני
חוף לימני

 

מהו הפלופונסוס?

  • הפלופונסוס הוא חצי האי הגדול שמהווה בעצם את מה שאנו מכירים כדרום יוון
  • גודלו של חצי אי הוא כ-22 אלף קמ"ר (חופף לגודלה של מדינת ישראל). חצי האי נמתח דרום-מערבית מהבירה אתונה
  • העיר קורינתוס היא שער הכניסה מיוון היבשתית אל חצי האי
  • חצי האי הפך בעצם לאי שלם עם חפירת תעלת קורינתוס במאה ה-19
  • מצפון הוא גובל במפרץ קורינתוס, ממערב בים היוני וממזרח בים האיגאי

הפלופונסוס נקרא על שמו של הגיבור המיתולוגי פלופס (Pelops), מי שהוגש כמאכל לאלים על ידי אביו טנטלוס (Tantalus) מלך לידיה (מערב טורקיה של ימינו). האלים החיו את פלופס והוא גדל תחת חסותו של האל פוסידון. כשגדל התאהב בהיפודמיה (Hippodamia) ביתו של המלך אוינומאוס (Oenomaus). כדי לזכות בידה היה עליו לנצחו במרוץ מרכבות. פלופס ניצח וירש את ממלכתו. מרוץ המרכבות המיתולוגי הזה הוא הבסיס לתחרויות האולימפיאדה שנוסדו בהמשך באתונה. לפלופס היו צאצאים רבים ביניהם כמה מגיבורי יוון הראשיים ביניהם הרקלס, תסאוס, אגממנון, מנלאוס ועוד.

  • חצי האי פלופונסוס של ימינו הוא הגראונד זירו של האתרים הארכיאולוגיים של המיתולוגיה
  • בחצי האי המוני אתרים פעילים של חפירות בקרבת כל הערים של יוון המיתולוגית, ביניהן מיקנה, אפידאורוס, ארגוס, פילוס, ספרטה, מסנה, טרוייזן ועוד
  • כיום חצי האי מיושב יחסית בדלילות, מלא בהמוני כפרים הרריים ועיירות חוף מקסימות
  • העיר הגדולה בחצי האי היא פטרס בצפון, בה מתגוררים כ-170 אלף תושבים
  • חצי האי מתחלק מנהלית לשבע נפות, כל אחת מהן היא אזור עם משמעות אדירה בסיפורי המיתולוגיה
  • בצפון חצי האי, ממזרח למערב נמצאים חבלי הארץ של ארגוליס (ארגוס ומיקנה), קורינתיה (קורינתוס), אאכאה ואליס
  • דרום הפלופונסוס מורכב מחבל הארץ של לאקוניה (ספרטה) ממזרח, ומסניה (מסנה ופילוס) ממערב
  • באמצע, במרחב ההררי, חבל הארץ המרוחק והרומנטי של ארקדיה
פילוס
פילוס

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

בתקופות מוזרות לא מזמינים לבד…

בצעו הזמנה בעזרת סוכן שמכיר את יוון

אנחנו באתרי קליקו מספקים מידע בלבד,
וכשצריכים להזמין – נעזרים בסוכן נסיעות מנוסה שמבין עניין:

 חייגו להזמנות: 074-7577966 
 או לחצו כאן לשליחת Whatsapp… 

 ויש גם הטבה: 50 דולר הנחה על כל הזמנה מעל 800 דולר! 

שימו 💚:
– ההנחה להזמנות שכוללות לינה ו/או רכב.
– השירות מתאים להזמנת דילים, מלונות, טיסות, רכבים וכד'. ולא לתכנון מסלול וייעוץ כללי.
– הפניה כפופה לתקנון השימוש באתר…

טיסה נעימה!

סוכן נסיעות ליוון VIP

גלו לי את הסודות של

יוון

אלפים כבר נרשמו ושדרגו את הטיול!

היי, אני טל, ועבדתי קשה על מנת ליצור עבורכם הדרכות ממוקדות ומעניינות, שישדרגו לכם את הטיול ליוון!

חינם לחלוטין ורק מידע מעניין!